DIETA DUKAN/UTILE

Baigli cu mac si cu nuca

Baigli este de origine maghiară, o combinație între cozonacul nostru și o ruladă. E diferit de cozonac prin faptul că nu este atât de pufos! Dar varianta cu mac este delicioasă și chiar dacă îmi place și cea cu nucă o prefer totuși pe prima.

În cazul în care nu aveți timp și nervi (sau mașină) ca să frământați cozonacul atunci puteți încerca rețeta de baigli. În dieta dukan poate fi consumat însă doar începând cu consolidarea (la masa de sărbătoare), iar în scara nutrițională se poate mânca duminica.

Faza Consolidare (masa de sărbătoare), Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – Duminica la masa de sărbătoare

Ingrediente aluat:

-500 g făină albă

- 150 g unt

-200 ml lapte

- 1 plic drojdie uscată

- 2 gălbenușuri

- 100 g zahăr

- 2 lg esenta unt

Ingrediente pentru umplutură:

-200 g mac uscat

- 200 g nuci măcinate

- 100 g +100 g zahăr

- 150 ml lapte

- 2 albușuri

- 2 plicuri zahăr vanilat

- coajă de portocale (opțional)

Preparare aluat:

Laptele încălzit se amestecă cu drojdia și cu o linguriță de zahăr. Adăugăm 2-3 lg de făină și lăsăm deoparte până face spumă.

Se toarnă acest amestec peste făina (aerată prin sită). Adăugăm untul la temperatura camerei, gălbenușurile, un vârf de sare și restul de zahăr și frământăm aluatul.

Frământați câteva minute bune. Aluatul trebuie să aibă o consistență mai tare. Formați o bilă și o lăsați într-un vas acoperit circa 10-15 minute până pregătiți umpluturile.

Preparare umplutură:

Laptele se încălzește puțin și se împarte în două vase.

Se adaugă peste lapte (în ambele vase) zahărul și se amestecă bine.

Într-un bol adăugăm macul și zahărul  vanilat (pentru cine dorește și coaja de portocale), iar în celălalt nuca și zahărul  vanilat.

Albușurile cu puțină sare se bat spumă tare. Împărțiți în două și amestecați cu macul și cu nuca.

Asamblare:

Se împarte aluatul în patru.

Din fiecare bilă se întinde câte o foaie de circa 20×30 cm, cam de 3 mm grosime. Pe două dintre ele le ungeți cu mac, iar pe celelalte două cu nucă.

Se rulează și se pun în tavă. Se ung cu puțin gălbenuș amestecat cu lapte și se coc în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 30 min.

Pentru consumul lor trebuie să așteptați să se răcească de tot.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 23 + 35 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)