DIETA DUKAN/UTILE

Ciocolata dukan de casa

De mutlt am tot vrut sa postez rețeta de ciocolata. Dacă nu întreba cineva din nou de rețeta de ciocolata nu o postam nici acum că uitam de ea. E foarte delicioasă, adduce în mare cu ciocolata de casă normală. Eu prefer ciocolata albă cu aromă de rom, e cea mai delicioasă din punctual meu de vedere.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții pentru 4 zile

Ingrediente:

-12 lg lapte praf degresat (considerat adjuvant si permis din atac, dar limitat la 3 lg/zi)

-100 -150 ml apă fierbinte

-îndulcitor după gust

- esență de vanilie

-esență de rom

Opțional din croazieră 2 lg cacao.

Se fierbe apa și când dă în clocot puneți îndulcitorul și luați de pe foc (nu are sens să o păstrați că nu se îngroașă oricum). Turnați încet apa peste laptele praf (într-o crăticioară) și amestecați în continuu să nu se facă cocoloașe. Omogenizați până compoziția devine groasă ca o smântână. Puteți adăuga lapte praf sau apă în plus pentru a potrivi compoziția. Adăugați esențele și după caz cacaoa. Mai puteți să o dați în clocot dacă vreți, iar apoi o puneți în forme de silicon (chiar și de brioșe) și dați la frigider (chiar congelator primele 30 minute). Se împarte în porții și se consumă pe parcursul a 4 zile.

Un înlocuitor excelent pentru ciocolata din comerț. Dupa cum se vede  din poze eu am facut de mai multe ori.

P.S. Nu folositi formele de silicon de inghetata deoarece va fi mai greu de scos ciocolata.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

68 Responses to Ciocolata dukan de casa

  1. Mona spune:

    Yammi :D in sfarsit. O incerc in curand.

  2. miha spune:

    Ce sunt chestiile alea albe? Tot ciocolata….nu-mi dau seama bine din poza :)

  3. cristina spune:

    compozitia finala e mai groasa ca o smantana ,mai subtire?

  4. Mercyana spune:

    Arata incredibil de bine, cred ca si gustul este pe masura!!! Esti o draguta ca ne postezi retete sa ne putem inspira si noi. Eu sunt noua pe aici (la postat…ca la citit si gatit, nu-s asa noua)….dar ma bucur de retetele tale. Felicitari!!!

  5. cristina spune:

    ce culoare are punga ta de lapte praf? il macini al meu are granulele mari,punga neagra cu albastru,se topeste de la apa fiarta?

    • admin spune:

      Alba era. Pozi sa il faci fini in robot.

      • Monica spune:

        Din asta negru am luat si eu (granulat) si in 150 ml de apa mi-au intrat vreo 24 de linguri de lapte praf ca sa aiba consistenta obisnuita pentru cioco de casa. Nu prea stiu cum sa o impart acum ca ar fi prea putina pe 8 zile (sau poate nu!?), dar e asa..un strat de nici un cm cat doua palme…vesti bune pt mine? Sau un cm cub e cam tot ce avem voie :)

        • admin spune:

          :) Ce haioasa esti. In primul rand macina-l fin laptele praf granulat, teoretic ai avea mai putin de 24 de lg acolo. Mananca si tu cate putin din ea, in cateva zile.

          • Monica spune:

            Am prin ideea cu rasnitul :) Probabil se vede ca eu si gatitul nu ne-am cunoscut pana la dukan. acum am devenit inventiva si am adaugat la toata povestea asta si taratele de ovaz inmuiate in putin putin lapte pentru un fel de baton de ciocolata cu cereale si e foarte interesant.

          • admin spune:

            O idee f buna!

  6. Mona spune:

    facuta azi. super buna! eu mi-am facut de cacao, nu alba. yammmiii. merci!

  7. Roxana spune:

    Acum am bagat-o la congelator. O mancam de maine! :D Multumesc mult de reteta!!! :D

  8. Oana spune:

    mi-am facut si eu ciocolata,suuuper buna,nici nu zici ca e de dieta,e aproape ca cea originala care o faceam cand aveam 85 de kilograme
    acum am o maaare problema,trebuie sa am grija sa nu mai slabesc sa nu cada rochia de banchet de pe mine:)),da’ nu-mi fac griji ca recuperez eu dupa cu o saptamana de atac,mai ales ca sunt sigura ca la banchet o sa gust si ce nu am voie,am eu o presimtire:))

    • admin spune:

      Ma bucur ca iti place. Ai grija cu calcatul stramb ca de obicei se prelungeste.

      • Oana spune:

        ms de sfat,m-am gandit ca din cauza asta o sa stagnez un pic dar nu disper,oricum sunt foarte multumita de dieta,am pornit de la 76 kg si acum am 69,5 dupa o luna jumate,am mai stagnat si in timpul asta dar binenteles ca din cauza mea,am gustat ceva capsuni ca nu m-am putut abtine.

  9. Bianca spune:

    Te rog sa pui o poza cu laptele praf pentru ca nu am gasit . Multumesc :)

  10. Alexandra spune:

    eu mi-as dori sa fac mult mai multe retete postate de tine …dar singura mea problema e laptele praf degresat pe care nu il gasesc deloc :( – nu imi dau seama cu ce sa il inlocuiesc! laptele lichid normal 0.1% grasime nu merge?

  11. viviana spune:

    Buna
    In primul rand MULTUMESC pt aceasta pagina.
    De unde ai luat laptele fraf degresat?

  12. Adina spune:

    Este foarte buna, o ador!!!

  13. Andra spune:

    Buna! In loc de forme de silicon sau briose, putem folosi cupe din alea de sticla sau altceva ?

  14. Cristina spune:

    Unde gasesc lapte Praf degresat?

  15. Cristina spune:

    Delicioasa am facut azi

  16. Lorena spune:

    Este absolut delicioasa si se face fff usor. Eu am folosit cacao cu continut redus de grasime. Recomand celor care vor dulce in atac

  17. Mari spune:

    Am facut si eu, dar nu arata deloc ca ale tale, compozitia inca nu s-a intarit dupa o noapte la frigider, plus ca mi-au intrat vreo 21 lg lapte praf la 150 ml apa…oare ce am gresit? Am folosit lapte praf Ristora!

  18. Ella spune:

    Arată super, ciocolata ta.O sa încerc si eu. Pentru moment am pregătit o supa de pui cu iaurt, eu am pus puțin otet de la ardei iute si un praf de usturoi, este suuuuppperr. Ca fel principal am făcut chec cu somn si ton. A ieșit o nebunie. Recomand, se face ft ușor. Cu respect.

  19. Ella spune:

    Scuze cu “somon” este, nu cu somn. Multumesc ft mult.

  20. Vivienne spune:

    Buna..indulcitorul sa fie praf sau lichid?tu cate lg/lgt ai folosit?:)

  21. cristina spune:

    NU stiu de unde scoti aceste retete , dar te felicit !
    Tocmai am facut ciocolata de casa si este excelenta , asa moale cum este acum.
    Ma gandesc cand se va intari cum o sa fie ….nu are cum decat la fel adica EXCELENTA …multumesc pentru aceasta reteta si nu numai.

    Cu drag ,
    Cristina

  22. niko spune:

    buna,pot inlocui laptele praf cu lapte praf de soia?multumesc

  23. Laura spune:

    As putea obține varianta detaliată cu (exact) câte linguri de îndulcitor ai folosit și ce marcă? Eu am făcut inițial varianta cu îndulcitor lichid Diamant și nu a ieșit gustoasă, iar a doua oară am folosit îndulcitor praf tot Diamant și a ieșit moale și are un gust aprox. sărat…

  24. Laura spune:

    As putea obține varianta detaliată cu (exact) câte linguri de îndulcitor ai folosit și ce marcă? Eu am făcut inițial varianta cu îndulcitor lichid Diamant și nu a ieșit gustoasă, iar a doua oară am folosit îndulcitor praf tot Diamant și a ieșit moale și are un gust aprox. sărat… Mulțumesc.

  25. Pascu Lia spune:

    As putea face din asta o mica afacere la domiciliu;am 50 de ani ,si nu_mi gasesc de munca in orasulmeu,ma gandesc c_as putea face ciocolata de casa pt. comercializare, dar nu prea stiu pasii pe care trebuie sa_i fac.Ce ma sfatuiti?

  26. Andra spune:

    Buna! Am o intrebare si as vrea sa stiu parerea ta.
    se poate consuma ciocolata sugar free de la SLY? – tablete de 25 gr
    valoare energetica/100 gr – 465 Kcal
    proteine – 5,2 gr
    hidrati de carbon – 46,9 gr din care maltitol – 43 gr
    grasimi – 34 gr
    fibre – 9,4 gr
    multumesc si astept raspunsul tau inainte de a face o prostie :)

    multumesc de asemenea pentru toate retetele delicioase pe care le postezi aici! Chiar fac in asa fel incat regimul sa para mai putin frustrant ;)

    • admin spune:

      Buna. Nu…toata lumea o ocheste, dar are grasimi vegetale care nu se potrivesc in acest caz cu dieta. daca te uiti procentul de grasimi este mai mare decat celelalte.

  27. Andra spune:

    Ma gandeam eu ca nu-i asa simplu. Raman fidela retetelor tale de dulciuri.
    Si daca tot ai fost draguta sa-ti faci timp sa-mi raspunzi, mai am o intrebare: indulcitorul pe care tu spui ca-l folosesti cel mai des, pudra Sly, e la fel de ok ca si eritritolul cu stevia? Eu cu eritritol am inceput…si mi-e cam frica sa-l schimb ca sa nu deranjez lucrurile.
    As vrea sa-l schimb din cauza costului ridicat ( aprox 56 lei/kg), dar am vazut ca indulcitorul Sly are destule efecte secundare si e 100% sintetic…deci destul de nociv pentru organism.
    Sper sa-mi raspunzi pentru ca multe persoane se afla in aceeasi dilema.
    multumesc!

    • admin spune:

      Folosesc mai multe eu si le alternez. La dulciurile care necesita preparare termica folosesc xilitol (scump si asta) si sly sau clio. La celelalte folosesc stevia. Deci compesez putin :)

  28. alnts spune:

    Buna, am incercat sa fac ciocolata de doua ori si nu s.a intarit deloc. Ai idee de ce?

    • admin spune:

      Trebuie sa retii ca totusi e o diferenta intre ciocolata dukan si cea normala, data de zahar, de fapt lipsa lui. Ea se intareste in principiu daca o tii la congelator.

  29. sorina spune:

    Intrebare: in loc de cacao merge cu pudra de roscove? Merci mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 25 + 5 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)