DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Evantai cu vinete

Am văzut rețeta în imagini la cineva pe facebook și tare mi-a surâs ideea. Pe lângă că arată foarte bine este și gustoasă. Și după cum am văzut ulterior, poate fi realizată în mai multe moduri. Eu vă propun o variant simplă cu cașcaval degresat și roșii, dar voi puteți adăuga de exemplu șuncă în compoziție.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând cu ziua de Marți

Ingrediente:

-1 vânătă

- 2 roșii mari

- 2 căței de usturoi

- 1 lg ulei de măsline (opțional)

- câteva felii de cașcaval degresat (reteta aici)

- pătrunjel verde

- sare, piper, busuioc

Preparare:

Se spală vânăta și se taie codița. Tăiem apoi vânăta felii, fără însă a tăia până în capătul unde era codița.

Între feliile de vânătă punem feliile de cașcaval și felii de la o roșie (tăiate întregi).

Între timp tragem usturoiul tăiat felii la tigaie în uleiul de măsline. Cealaltă rosie o tăiem cubulețe și o punem peste usturoi. Lăsăm pe foc până se înmoaie puțin roșiile. Condimentăm cu sare, piper și oregano și turnăm compoziția peste vânătă.

Introducem tava/vasul cu vânăta în cuptorul încins și coacem circa 35-40 minute. Presărăm deasupra puțin cașcaval ras și mai lăsăm în cuptor încă 10 minute până se topește acesta.

Presărăm puțin pătrunjel verde și putem consuma fie caldă, fie rece.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: