DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Frigarui de pui cu mustar

Din experienta proprie stiu ca zilele de PP sunt cele mai dificile in dieta Dukan. Sunt putine variante de mancaruri pe care sa le facem avand la baza carnea, lactatele si iaurtul si de obicei sfarsim prin a consuma clasicul gratar de pui sau o omleta facuta in graba. Nu trebuie insa sa fie asa, putem diversifica, jongla cu aromele si condimentele, astfel incat aceste zile sa fie cat mai placute.

La solicitarile celor care sunt in croaziere la PP o sa urmeze mai multe retete care se pot consuma in aceasta faza, si de ce nu si in faza de atac. Aceasta este inca una din retetele dr. Dukan!

Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

2 portii

Ingrediente:

- 2 bucati de piept de pui mai mari

- 2 linguri de mustar

- 2-3 linguri de iaurt degresat

- 1 lingurita suc de lamaie

- un catel de usturoi pisat

- 200 ml apa calduta

Pieptul de pui se taie cubulete si se aseaza intr-un castron. Intr-un bol separat se prepara o marinada in felul urmator: se amesteca mustarul, iaurtul, sucul de lamaie, usturoiul si apa calduta in care am amestecat 1 lingurita de legume deshidratate. Se toarna acest amestec peste bucatile de pui si se lasa la frigider pentru 3 ore. Ulterior se iau bucatile de pui si se infig pe betele de frigarui (umezite in prealabai). Se pot pune intre ele cateva bucati de ardei rosu pentru aroma, dar cand sunt consumate in atac sau croaziera la PP acestea le dam deoparte cand mancam frigaruia.

Punem frigaruile in tava pe o hartie de copt sau pe un grilaj si le introducem in cuptorul incins la 180 de grade si le tinem cam 25-30 minute. Se consuma ca atare, cu un sos de iaurt si usturoi sau cum vreti voi.

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: