DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Paste cu ciuperci si sos de rosii

Știu că dacă sunteți la dietă vă e dor de paste, dar putem să ne păcălim simțurile folosind pastele de tip shirataki konjac. Eu așa mai fac din când în când. Dacă la poză am folosit paste normale a fost ca să evidențiez încă odată că mâncărurile sunt aceleași fie că ești la dietă, fie că nu, trebuie doar să știi cum și cu ce să le combini.

Faza Croaziera (PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

Ingrediente:

-300 g ciuperci champignon în conservă scurse de apă

- fire de ceapă verde

- 2 căței de usturoi

-100 ml sos de roșii

- sare, piper

- cimbru, oregano

- 100 ml apă

- 1 lgt ulei de măsline

- 250 g paste shirataki konjac sau paste normale

Preparare:

Mai întâi ne ocupăm de paste. Dacă folosim shirataki procedăm în felul următor: se spală pastele în 2-3 ape, apoi se pun la fiert în apă clocotită pentru 5-10 minute.

Dacă folosiți pastele clasice le fierbeți în apă clocotită câte minute scrie pe cutie, timp în care ne ocupăm de ciuperci.

Ceapa verde se taie rondele și se călește 2-3 minute în uleiul de măsline.  Se adaugă usturoiul și se mai lasă la călit 2 minute. Se adaugă ciupercile, apa și sosul de roșii și se lasă la fiert 15 minute.

Adăugăm apa și condimentele și punem într-o oală pe foc și mai lăsăm la fiert 10-15 minute.

Dacă sunteți la dietă și le faceți cu paste shirataki konjac (de tip dukan, miracle noodles sau orice marca gasiti) atunci cât încă sunt pe foc puneți peste ciuperci pastele și mai lăsați să dea în clocot de câteva ori să se impregneze gustul sosului și în paste.

Dacă folosiți pastele normale atunci turnați ciupercile în sos peste paste, amestecați și serviți cald.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: