DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Piept de pui mediteranean

Din nou o rețetă dukan foarte bună și ușor de preparat. Vă invit să o pregătiți pentru zilele de PP, dar și pentru cele de PL în combinație cu o salată răcoritoare cu iaurt. Spre deosebire de un grătar simplu, puiul preparat după această rețetă este mult mai fraged.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții 2-3

Ingrediente:

-1 piept de pui (în funcție de dimensiune ies 2 sau 3 porții)

- condimente – oregano, busuioc, scorțișoară, boia dulce, piper, sare (câte un vărf de cuțit din fiecare)

- 1 lgt de ulei de măsline (doar începând cu faza de croazieră)

- 2 lg de suc de lămâie

- ½ lgt de coajă rasă de lămâie

Pieptul de pui se taie felii subțiri și se lasă deoparte. Din restul de ingrediente se prepară o marinată prin care se tavelesc fileurile de pui  (Atenție! La faza de atac nu puneți uleiul de măsline). Aveți grijă să le ungeți bine (eventual le frecați una de alta) pentru că nu iese mult sos de marinată ca la alte rețete. Se lasă în frigider în vasul acoperit 4-5 ore. Se așează pe grătarul încins și se pregătesc normal ca un gratar. O variantă alternativă la grătarul simplu, dar mult mai gustoasă.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: