DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura cu mere (fara tolerate)

La cât de multe rețete de prăjituri cu mere sunt pe site cred că v-ați dat seama că sunt fan. Îmi place gustul merelor combinate cu aroma de scorțișoară, îmi place mirosul care se răspândește în casă atunci când prăjitura sau plăcinta e în cuptor.

Cred că aș putea renunța cu ușurință la o felie de tort cu ciocolată pentru o prăjitură/plăcintă cu mere. Și în plus îmi aduce aminte de copilărie, când cele mai bune dulciuri erau cele făcute de mama!

Probabil am să mai postez și alte variante cu mere, dar nu vă supărați pe mine, nu-i așa?!

Vreau să vă spun că în cazul în care sunteți la croazieră în dukanul clasic puteți înlocui stratul de mere cu dovleac sau cu brânză dulce și goji! Rezultatul cred că ar fi la fel de gustos.

Faza Croazieră (dacă înlocuiți fructele cu dovleac sau brânză), Consolidare, stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Miercuri

Ingrediente:

-4 ouă

- 3 lg tărâțe de ovăz

- 1 lgt făină konjac

- 6 lg lapte praf degresat

- 3-4 lg xilitol sau eritritol (îndulcitor)

- 1 lgt praf de copt

- 1 esență de vanilie

- 1 lgt esență unt

Pentru umplutură:

 – 3-4 mere rase, stoarse de zeamă

-3 lg xilitol sau eritritol (îndulcitor)

- 1 lgt scorțișoară

- esență de vanilie

Preparare:

Ouăle întregi împreună cu făina de konjac se bat cu telul (sau mixerul), până când compoziția se îngroașă și crește în volum (se vede în poze).

Se adaugă peste această compoziție restul de ingrediente pentru blat (pe rând nu grămadă) și se omogenizează compoziția.

Puneți jumătate din compoziție în tavă. Este o cantitate care se potrivește unei tăvi cu un diametru de 18-20 cm (cum am folosit eu), altfel blatul va fi subțire. Se introduce tava în cuptorul încins la 180  grade și se coace circa 12-15 minute.

Între timp amestecăm toate ingredientele pentru umplutură.

Scoatem tava, turnăm mărul deasupra blatului în strat uniform apoi turnăm restul de blat deasupra. Punem tava înapoi în cuptor și mai coacem 35 minute.

Se scoate din tavă și se lasă la rece pe un grilaj acoperită cu un prosop de bucătărie.

Este delicioasă și mai presus de toate blatul nu are niciun ingredient tolerat.

Dacă vreți să folosiți totuși alimentul tolerat puteți face un topping de vanilie (gen budincă, dar mai subțire) și nu o să vă mai săturați!

Poftă bună!

 

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: