DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui Provençal

O rețetă dukan simplă, care poate fi adaptată și pentru zilele de PP sau atac (dacă scoateți roșiile la PP și uleiul de măsline la atac). Eu am tot făcut-o zilele astea pentru că e foarte gustoasă și merge foarte bine simplă cu turtițe sau cu o salată mare.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-2 pulpe de pui tăiate în 2 (copănel și pulpă superioară)

- 1 legătură de ceapă verde (2-3 fire)

- 3 roșii

- 3 căței de usturoi

- sare, piper

- ½ lgt oregano

- 1 lgt capere (merge și fără dacă nu aveți)

- 1 lgt ulei de măsline

Curățăm puiul de piele sau de excesul de grăsime (puteți încerca dacă veți curăța bine carnea de grăsime să le gătiți cu piele, dar să o îndepărtați când e gata). Partea superioara o puteti cresta cu cutitul in 2 locuri pentru a se face mai usor.

Ceapa verde o tăiați rondele și o puneți pe fundul tăvii. Așezați bucățile de pui peste. Între bucățile de pui așezați cățeii de usturoi zdrobiți puțin cu patul unui cuțit și roșiile tăiate în patru. Condimentați cu sare și piper, adăugați oregano și stropiți cu lingurița de ulei. Presărați printre caperele și dați la cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 35-40 minute. Un deliciu!

Poftă bună!

p.s. eu le-am facut cu pielea pe ele, voi cum spuneati o dati jos sau o curatati bine de grasime.

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: