DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tarta cu lime

Vă propun să încercați o altă rețetă de desert Dukan, la fel de bună precum cele pe care vi le-am propus până acum, pe care am gasit-o aici. Eu am avut un ajutor prețios de data asta – pe băiețelul meu – care așa cum se vede în poze a vrut neapărat să facă și el treabă la rețeta asta.

Pentru cei care se întreabă deja ce este lime iată câteva informații. Lime sau lămâia verde este originară din India, dar în prezent se cultivă în toate zonele tropicale ale planetei și reprezintă un ingredient important în gastronomia din Mexic, Asia, dar și în bucătăria mediteraneană. Deși înrudită cu lămâia,  cele două fructe sunt diferite. Având o coajă verde, o aromă mai puternică și mai proaspătă decât lămâia, fructele lime sunt mai mici, mai grele și au pulpa mai densă decât lămâia. Sucul de lime este mai dulce decât cel al lămâilor. În dieta Dukan din lime poate fi folosit doar sucul, în limita unei cantități reduse pe zi (ca și esență sau pentru aromatizarea unor feluri de mâncare), neputând fi folosit pentru citronade.

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă – PP, PL

Porții – 5

Ingrediente pentru blat:

-6 lg de tărâțe de ovăz

- 3 lg de tărâțe de grâu

- 3 lg lapte praf degresat (optional)

- 3 linguri îndulcitor pudră

- 4 lg lapte degresat

- 4 lg apă

- 1 ou

- 2 lg brânză degresată

- esență de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

-1 lime mai mic

- 3 ouă

- 3-4 lg îndulcitor pudră (sau după gust)

- 3 lg amidon

- 3 lg lapte praf degresat

- 300 ml lapte degresat

- 2 foi gelatină

Preparare blat

Într-un vas amestecăm ingredientele uscate mai întâi (tărâțele de ovăz și grâu, laptele praf, îndulcitorul). Peste acestea adăugăm cele 4 lg de lapte degresat , cele 4 linguri de apă, oul și brânza degresată (Lacteea am folosit) și amestecăm bine de tot. La final adăugăm și esența de vanilie și omogenizăm toată compoziția. Se pune compoziția într-o tavă de silicon musai (sa sa o puteți manevra), încercând să o ridicați spre exterior pe pereții tăvii, atât cât se poate (se vede în poză). Se introduce în cuptorul încins la 180 grade și se ține circa 20 minute.

Se scoate la răcit iar între timp pregătim și crema de lime.

Radem mai întăi coaja de la lime până la partea albă, o punem deoparte, iar apoi stoarcem sucul (nu iese asa mult și împărțit la 3 porții nu este nicio problemă). Punem și gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei.

Ouăle întregi se bat puțin iar apoi se adaugă peste acestea coaja și sucul de lime. Punem pe rând în compoziție îndulcitorul, amidonul, laptele praf  și laptele degresat apoi o punem într-o cratiță pe foc (mic) și amestecăm în ea cu o lingură de lemn. Continuați să amestecați până când se îngroașă. O luați apoi de pe foc și puneți gelatina hidratată în ea continuând să amestecați. Mai așteptați 5-10 minute și apoi turnați compoziția peste blat în aceeași tavă. O lăsați la rece în frigider câteva ore, de preferat de seara până dimineața. Dacă vreți mai radeți puțină coajă de lime pe deasupra. Aroma este una extraordinara, blatul foarte asemănător cu cel clasic de tartă.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: