DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tarta napolitana

Am răspuns unei noi provocări de data asta din partea Mariei și am încercat rețeta propusă de ea, cu sursa aici. O rețetă de desert care se pregătește extrem de ușor și care este foarte gustoasă. În plus are un aspect plăcut și poate fi servită și atunci când aveți musafiri.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Miercuri (atenție însă la tolerate)

Ingrediente blat vanilie:

-2 ouă

- 1 ½ lg amidon de porumb

- 3 lg îndulcitor

- ½ lgt praf de copt

- esență de vanilie

Ingrediente blat cacao:

-2 ouă

- 1 ½ lg amidon de porumb

- 3 lg îndulcitor

- ½ lgt praf de copt

- 1 lgt cacao

Crema : Nutella Dukan (făcută însă din 250 g brânză și 2 lgt cacao) sau poate fi folosit lapte condensat.

Preparare blat:

Albușurile se bat spumă cu mixerul apoi se adaugă gălbenușurile și îndulcitorul. Scoatem mixerul și amestecăm cu lingura de acum încolo. Turnăm amidonul de porumb, praful de copt și esența de vanilie. Se întinde o foaie mare (ca de ruladă) în tavă – pe hârtie de copt sau forma de silicon, cu mențiunea ca, compoziția să aibă circa 1-1,5 cm în înălțime. Se coace la 180 grade circa 8-10 minute. Se lasă la răcit.

Între timp se pregătește la fel și blatul de cacao.

După ce s-au răcit cele 2 blaturi se taie fiecare pe mijloc pe lățime, rezultând 4 bucăți.

Se așează prima foaie cu cacao, se întinde crema, apoi foaia de vanilie, cremă și tot așa. Supă fiecare foaie se presează puțin. Se dă la rece!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: