DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort cu mousse de capsuni

Un desert extrem de delicios care respecta principiile unei retete dukan. Din păcate dacă țineți dieta dukan nu aveți voie să îl consumați decât începând cu faza de consolidare. Sau puteți încerca varianta aceasta. Fiind sezonul căpșunilor nu m-am putut abține să nu vă dau și vouă această rețetă. Și mai am în așteptare o surpriză dulce cu căpșuni pentru voi!

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru blat (tava rotundă de 18 cm diametru):

-2 ouă

- 2 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg tărâțe de grău

- 1 lg amidon sau tărâțe de psyllium

- 1 lg de lapte praf degresat

-  1 lg brânză degresată

- ½ lgt praf de copt

- 3 lg îndulcitor

- esență de vanilie

Ingrediente pentru crema albă:

-350-400 g quark

- îndulcitor după gust

- 2 fiole esență de vanilie

- 4 foi de gelatină

- 50 ml lapte degresat

Ingrediente pentru mousse-ul de căpșuni:

-20 căpșuni (un bol mediu)

- 2 lg brânză degresată

- îndulcitor după gust

- 6 foi de gelatină

- 50 ml lapte degresat

Preparare blat:

Separăm albușurile și le batem spumă tare cu mixerul. Într-un bol separat amestecăm gălbenușurile cu tărâțele de ovăz, tărâțele de grâu, laptele praf, brânza, amidonul și îndulcitorul pudră. Adăugăm esența de vanilie, coaja de lămâie și praful de copt. Cu o lingură luăm din spuma de albușuri și o integrăm în compoziția de gălbenușuri și omogenizăm (1).

Turnăm toată compoziția în tavă (am pusul pe fundul tăvii hărtie de copt) și o introducem în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade (2). O lăsăm la copt circa 30 minute (facem testul cu scobitoarea). Eu am folosit o tavă cu pereți detașabili.

Pregatim siropul pentru trampat blatul astfel: punem la fiert puțină apă (40 ml) cu o lingură îndulcitor lăsăm câteva minute, luam de pe foc si adaugam și un strop de esență de vanilie. Când s-a răcit puțin stropim/periem blatul în tavă cu el.

Scoatem blatul la răcit și ne apucăm de prima cremă. Mai întâi punem cele 4 folii de gelatină la hidratat în apă la temperatura camerei. Quarkul și îndulcitorul le omogenizăm cu mixerul. Adăugăm esența de vanilie. Încălzim laptele puțin și dizolvăm în el gelatina hidratată anterior. Turnăm laptele cu gelatină peste quark și omogenizăm (3).

Crema rezultată o turnăm peste blatul însiropat (în tava în care am făcut blatul) și dăm la frigider pentru circa 30 minute.

Între timp pregătim mousse-ul de căpșuni. Mai întâi punem cele 6 folii de gelatină la hidratat în apă la temperatura camerei. Capșunile spălate le blenduim și apoi adăugăm peste acestea îndulcitorul și brânza degresată și omogenizăm cu blenderul (4,5). La fel ca la cremă, gelatina hidratată o dizolvăm în laptele degresat fierbinte și o turnăm în blender peste capșuni. Omogenizăm bine compoziția. Iese destul de lichidă, dar nu vă temeți că se va întări foarte bine. Turnăm mousse-ul peste stratul de cremă întărit (6) și dăm la frigider pentru cel puțin 5-6 ore. Este un desert delicious care o să vă placă, sunt sigură. Și nu vă speriați de cât de lungă e rețeta! Se face foarte repede, mai greu cu așteptatul .

Poftă bună!

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: