DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Turtite dulci/chifle sarate

Astăzi vă propun o rețetă simplă, ușor de pregătit. Nu am ce introducere pompoasă să le fac, vă spun doar că o să vă placă și că au avantajul că pot fi luate la pachet.

Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitiva

Ingrediente:

-2 ouă

- 2 lg brânză degresată

-3 lg lapte praf degresat

- 3 lg îndulcitor pudră (in varianta sarata inlocuiti indulcitorul cu un varf de sare)

- 1 lg amidon

- 1 esența vanilie

- 1 vârf de praf de copt

- 2 lg tărâțe de ovâz măcinate fin

-2 lg lapte degresat

Preparare. Separăm gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile le amestecăm cu laptele, vanilia și brânza. Adăugăm în compoziție și laptele praf și amestecăm. Albușurile cu puțină sare le batem spumă tare cu mixerul. Scoatem mixerul și ne folosim de lingură. Incorporăm albușurile în compoziția de gălbenușuri amestecând încet de sus în jos. Adăugăm apoi îndulcitorul, tărâțele și praful de copt.

Cu o lingură punem pe hărtia de copt compoziția, formând turtițele (o turitiță poate fi făcută din 2 linguri de compoziție). Se introduce tava în cuptorul încins la 180 grade și se păstrează până se rumenesc frumos. Atenție, deși se umflă în cuptor ulterior ele se lasă. Dar sunt tare bune și așa.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: