DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pateu din ficat de pui

In sfarsit i-a venit randul si retetei de pateu din ficat, facut in casa si gustos. Si una peste alta numai bun de mancat in dieta Dukan. Deci nu ezitati sa va pregatiti, asta daca nu ati facut-o pana acum.

Faza Atac, Croaziera, Consolidare

Portie pentru 2-3 zile

Ingrediente:

-       500 gr ficatei de pui

-       1 ceapa mare

-       2 foi de dafin

-       150 gr branza degresata (gen Lacteea)

-       sare, piper, legume deshidratate

Ficateii curatati ii punem impreuna cu ceapa taiata bucati mai mari si foile de dafin la fiert in apa (daca nu sunteti la atac puteti sa ii fierbeti in apa + lapte degresat, jumate-jumate, ies mai gustosi) si ii lasam circa 20-25 minute. Atentie!! Nu puneti deloc sare cand fierb! Dup ace au fiert ii lasati deoparte putin sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit scoateti ficateii cu o supiera si  ii puneti in blender impreuna cu o parte din ceapa cu care au fiert. Ii blenduim pana se fac pasta.  Adaugam sare, piper si legumele deshidratate si mai blenduim odata. La sfarsit adaugam si branza degresata (puteti incerca si cu quark si alegeti variant care va place mai mult) si blenduim pana se amesteca. Optional puteti adauga si un catel de usturoi pisat pentru aroma. Se pastreaza in frigider si se consuma dupa cel putin o ora de stat la rece. Daca e prea tare de intins pe painea Dukan, atunci lasati-l putin la temperatura camerei.

Daca vreti sa manance si cei din familie, atunci impartiti compozitia in doua si pentru ei in loc de branza degresata puneti unt (la 250 gr ficatei circa 75-100 gr unt la temperatura camerei). Dupa ce il puneti in vas mai turnati deasupra niste unt topit si uniformizati, pentru a nu se oxida. Este o alternativa sanatoasa a pateului din comert si va recomand sa va obisnuiti copiii cu pateul facut in casa.

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: