DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura cu afine si suc de portocale

Pentru ca azi sărbătoresc am decis să împart cu voi această rețetă de stabilizare delicioasă. Iar dacă nu sunteți la dietă vă provoc să o preparați și sunt convinsă că nu o să apucați să mâncați prea mult din ea că vor veni alții să o mănânce.

Faza Stabilizare

Ingrediente

-300 g făină

-100 g zahăr

- 200 ml suc de portocale (proaspăt stors)

-125 ml smântână lichidă pentru gătit

-1 ou

-150 g unt la temperatura camerei

- 1 lgt praf de copt

- ¼ lgt bicarbonat (optional)

- ½ lg sare

- 150-200 g afine proaspete sau concelate

Preparare

Amestecăm într-un vas sucul de portocale cu smântâna lichidă, oul și zahărul. Adăugăm sarea, praful de copt și bicarbonatul și mixăm. Urmează să adăugăm și untul tăiat cubulețe. Dacă nu se omogenizează compoziția puteți să folosiți mixerul. În final adăugăm făina trecută prin sită și amestecăm , iar când compoziția este omogenizată integrăm și afinele.

Punem compoziția într-o formă cu pereți detașabili si tapetata pe fund cu hartie de copt sau de silicon o introducem în cuptorul încins la 180 grade. Lăsăm prăjitura la copt circa 35-40 minute (până se rumenește frumos).

Este o prăjitură delcioasă care se păstrează la rece (cămară) și se pot consuma și a doua zi.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: