DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Sarmale de post

Ce îmi mai place mie mirosul de sarmale care fierb pe foc…De sarmale nu mai zic nimic, aș mânca cât aș putea. Sunt bune de tot. Și dacă știi să le faci nici nu îngrașă. Dacă de obicei facem sarmalele cu carne, în perioada posturilor avem varianta de sarmale făcute din legume. Sunt și ele la fel de bune ca și cele cu carne.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Marți

Ingrediente:

-varză murată

- 200 g orez clasic (sau orez konjac pentru faza de croaziera sau pentru zilele de Marti pana Vineri in Scara nutritionala)

- 500 g ciuperci proaspete

- 2 morcovi

- 2 cepe

- 1 dovleac

- 150 ml bulion de roșii

- 1 lg ulei de măsline

- sare de himalaya, piper, boia dulce

- cimbru

Preparare:

Ceapa tocată mărunt și morcovul dat prin răzătoarea mare se ”călesc” 2 minute la foc mic în uleiul de măsline. Se adaăugă apoi în tigaie și ciupercile tocate și dovleceii tăiați cubulețe mici. Se mai lasă la călit pe foc circa 5 minute ca ciupercile și dovlecelul să lase zeama.

Se iau de pe foc și se pun într-un bol. Se adaugă peste orezul spălat, sarea, piperul, cimbrul și 2 lg de bulion de roșii.

Din compoziția rezultată se pune compoziția în foile de varză și se formează sărmăluțele.

Se așează într-un vas termorezistent în straturi. Se acoperă ultimul strat cu varză murată tocată mărunt. Se stropește cu restul de bulion, se mai adaugă sare, piper, boia și cimbru. Se toarnă peste ele apă fierbinte până le acoperă.

Se pune capac la oală și se fierb pe foc circa 30 minute după care mie îmi place să le iau de pe aragaz și să le as mai departe la fiert în cuptor. La un moment dat pe parcurs le iau capacul de deasupra și le las așa în cuptor. Dacă nu vreți să le mai puneți în cuptor atunci le lăsați să fiarbă mai departe pe aragaz.

Sunt delicios de bune și vă învit să le încercați cu încredere.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: