DIETA DUKAN/UTILE

Bagheta dukan cu seminte

Dacă tot m-am apucat și am încercat săptămâna trecută pâinea cu gluten, de data asta am spus să mai modific un pic rețeta și să adaug și semințe. Vreau să vă spun că a ieșit o baghetă extra din care am mâncat 5-6 zile (am ținut-o la frigider). M-a ținut atât deoarece am folosit-o la micul dejun sau când a fost cazul la anumite gustări.

În fine, dacă vreți musai în dietă ceva care să semene cu pâinea normală atunci vă invit să încercați pâinea sau bagheta cu gluten. Nu spun să o consumați în permanență, dar atunci când vă e poftă tare de pâine puteți să consumați câte o felie-două.

Nu uitați însă să va informați asupra glutenului și o puteți face citind și acest articol.

Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-6 lg tărâțe de ovăz

- 40 g amidon de porumb (porția pe 2 zile)

- 130 g gluten de grâu

- 1 lg semințe de in

- 1 lg semințe chia

- 1 lgt sare

- 1 lg drojdie uscată

 - apă călduță (din ochi, cca 200 ml)

Preparare:

Se pun toate ingredientele într-un vas. Se adaugă câte puțină apă și se frământă cu atenție să nu facă cocoloașe. Turnați jumătate din apă și apoi adăugați pe rând până obțineți un aluat compact, dar care să nu fie vâscos.

Frământăm înca 2-3 minute și apoi facem o minge din aluat pe care o lăsăm într-un vas acoperit la dospit circa o oră.

Modelăm pâinea în forma de baghetă (alungită) și o punem pe hărtie de copt presărată cu puțin gluten, în tavă (putem să o crestăm din loc în loc).

Acoperim și mai lăsăm la dospit 20 minute.

Încingem cuptorul la 180 de grade și lăsăm la copt circa 40 minute (vă orientați și după culoare).

Oprim cuptorul și lăsăm la răcit cu ușa întredeschisă.

După cum spuneam, puteți păstra pâinea mai multe zile la frigider.

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook
S-ar putea sa iti placa si:

10 Responses to Bagheta dukan cu seminte

  1. Adela spune:

    cata apa se pune? asta e buna pt facut sandwich pe drum. Multumesc de reteta!

  2. Marcela spune:

    Am facut si eu cu niste modificari ,nu am pus amidon si seminte de chia ,si am pus tarate de grau si psyllium.Am facut pentru 3 zile ,este foarte gustoasa ,imi place.

  3. oana moisescu spune:

    Unde gasesc gluten de grau ?

  4. flory spune:

    Fara gluten nu merge?

  5. Lucia spune:

    E de 1000 ori mai buna decât pâinea normala, de când am descoperit site-ul tău chiar a început sa îmi placa sa fiu la dieta :) )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 26 + 2 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)