DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Supa cu “taitei” de ou

Voi aveți vreun fel de mâncare care să vă aducă aminte de copilărie? În cazul meu e vorba de supa cu tăiței sau cu găluști. Oricâtă mi-ar fi dat mama nu mă săturam deloc. Și se pare ca același lucru se întâmplă cu fiul meu, mănâncă porție dublă, ba chiar triplă când are chef. Așa că vă dați seama că tânjeam de fiecare dată când făceam supă, deoarece pentru el și soț puneam tăiței (de preferat animăluțe) sau găluști! Mi s-a părut că să mănânc numai supa goală  cu niște carne și eventual morcovi nu e suficient, așa că am inventat niște tăiței (pe care în final tot cu ai mei băieți i-am împărțit). Așadar aveți o rețetă de supă (noi în Ardeal îi spunem ”supă dulce”), Dukan în toată regula!

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 4/5

Ingrediente:

-3 l apă

- 1 piept mare de pui sau un copan de curcan (fără pieliță bineînțeles) – sau ce vreți voi din pui sau curcan

- 2-3 morcovi (în funcție de mărime)

- 1 ceapă albă

- 1 țelină medie

- 2 linguri legume deshidratate

- sare, piper

- 2 ouă

- 1 legătură pătrunjel verde

În apă se pune carnea și legumele curățate dar lăsate întregi. Adăugăm legumele deshidratate, sarea și piperul și punem oala la fiert. Eu folosesc oala sub presiune și o țin pe foc între 45-60 minute în funcție de ce fel de carne am pus.

După ce s-a fiert scot legumele și carnea si strecor supa într-o altă oală. Ceapa și țelina de obicei le arunc și păstrez morcovii pe care îi tai rondele și îi adaug în supă. Carnea fiartă o mărunțesc și o pun înapoi în oală. Acum vine partea în care urmează să facem ”tăițeii”, care de fapt sunt zdrențe de ou. Cum îi facem? Simplu de tot. Batem ouăle bine de tot. Mai dăm supa odată în clocot și dăm focul mai mic. Cu furculița luăm din oul bătut și îl turnăm încet peste supa care mai clocotește. Sau direct cu vasul în care sunt ouăle, dar să curgă în fir subțire de tot. Cu o lingură amestecăm în supă pe parcursul acestei operațiuni. Când am terminat de făcut tăițeii oprim și focul și presărăm deasupra patrunjel verde tocat mărunt. Cea mai bună supă va ieși! Dacă sunteți darnici atunci dați din ea și celor dragi!

Poftă bună!

p.s. Dacă nu vă descurcați cu făcutul ”tăițeilor” atunci îmi spuneți și data viitoare fac un set de poze sau un filmuleț.

 

 

Print Friendly
Growth Agency
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

Baticuri Fulare si esarfe elegante

S-ar putea sa iti placa si:
  • Cursuri web design acreditateCursuri grafica acreditate
    BaticuriADISAF

CATEGORII RETETE

DULCIURI

toate dulciurile | retete-dukan.ro

MANCARURI CU PUI/CURCAN

toate retetele | MANCARURI CU PUI/CURCAN

MANCARURI CU VITA

toate retetele | MANCARURI CU VITA

PAINE/PIZZA

toate retetele | PAINE/PIZZA

SUPE/CIORBE

toate retetele | SUPE/CIORBE

VARIANTE MENIU

toate retetele | VARIANTE MENIU

RETETE PESTE

toate retetele | RETETE PESTE

SALATE/ALTE MANCARURI

toate retetele | SALATE/ALTE MANCARURI

RETETE DE POST

toate retetele | RETETE DE POST

APERITIVE

toate retetele | APERITIVE

BAUTURI

MENIU DE PASTI

MENIU DE CRACIUN

  • jucarii handmade