DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Feluri principale pentru masa de Pasti

1_DSC0175 (80)

“Cate bordee, atatea obicee!”

Știați deja că obiceiurile de Paști sunt extrem de variate.  De exemplu, în dimineața de Paști, moldovenii se spală pe ochi cu apa dintr-un bol în care a fost pus un ou roșu, unul alb, câteva flori și câteva monezi. Se spune ca vor deveni sănătoși, înfloritori, bogați și purificati de rele.

Sau că în Transilvania, în a doua zi de Paște, baieții îmbracați în straie de sărbătoare merg la “udat”. Ei aleg fetele de măritat care le sunt pe plac și le stropesc cu parfum. Înainte le stropeau cu apă proaspată din fântâna din sat. Fetele ii ospătează cu mâncare și băutura.

În Maramureș  Învierea Domnului este anunțată dimineața de copii, care merg pe la prieteni și vecini, de unde se întorc cu o desagă plină de ouă roșii. Pragul casei il trece un baiat sau un barbat, pentru ca locuinta sa fie in armonie tot anul.

Expresia de la începutul articolului se potrivește foarte bine cu numărul ridicat al tradițiilor și obiceiurilor românești legate de sărbătorilor pascale, care variaza în funcție de zona geografică unde sunt intalnite. Mai nou variază și în funcție de gusturile, preferințele și de ce nu și de dieta la care ne aflăm. Așadar trebuie să ținem cont de ce este permis, chiar dacă de-a lungul timpului am fost învățați că trebuie să mâncăm anumite feluri de mâncare în anumite ocazii.

Pentru masa de sărbătoare putem pregăti foarte multe feluri principale. Din păcate pentru unii, fără miel. Dar este permisă carnea de ied, așa că dacă vă lipsește o puteți înlocui pe cea de miel cu aceasta. Si sa nu uitam de ouale rosii, pe care atunci cand aveti copii le puteti vopsi in mai multe culori!

Iată ce propuneri am eu pentru voi:

http://www.retete-dukan.ro/sarmale/

http://www.retete-dukan.ro/ardei-umpluti/

http://www.retete-dukan.ro/pui-in-stil-spaniol/

http://www.retete-dukan.ro/frigarui-de-pui-cu-mustar/

http://www.retete-dukan.ro/pui-cu-broccoli/

http://www.retete-dukan.ro/rulou-cu-carne/

http://www.retete-dukan.ro/pui-cu-ciuperci-3/

http://www.retete-dukan.ro/pollo-con-salsa/

http://www.retete-dukan.ro/musaca-de-legume-cu-pui/

http://www.retete-dukan.ro/aripi-crocante-de-pui/

http://www.retete-dukan.ro/somon-la-dry-cooker/

Sper să vă placă propunerile. O să urmeze și garniturile și dulciurile.

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: