DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort cu mousse de ciocolata alba si zmeura

Da știu, nu prea sună a dietă. Și nici nu prea e. Doar blatul de fapt e de dietă. Dar poate fi un excelent tort pentru masa de sărbătoare. Cu atât mai mult cu cât se apropie Dragobetele, ziua îndrăgostiților în varianta românească.

Iar dacă voi sunteți într-o fază a dietei care nu vă permite să îl preparați, atunci puteți măcar să le faceți o bucurie celor din jur. Eu m-am îndrăgostit de rețeta asta, pe care am văzut-o pentru prima dată la Teo cea drăguță și cu multe delicii în portofoliu.

Faza Consolidare (Masa de sărbătoare), Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – Duminica (Masa de sărbătoare)

Ingrediente blat:

-4 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz

- 4 lg lapte praf degresat

- 1 lgt făină de konjac (sau 2 lg amidon de porumb)

- 4 lg xilitol (îndulcitor)

- 1 lgt praf de copt

- 1 vf de sare

- 1 lg esență de unt

- 1 lg cacao

Ingrediente mousse de zmeură:

-250 g zmeură

-250 ml frișcă lichidă

- 200 g ciocolată albă

- 6 foi de gelatină

- 20 ml lapte

Ingrediente mousse de cicolată albă:

-250 ml frișcă lichidă

- 200 g ciocolată albă

- 6 foi de gelatină

- 20 ml lapte

Ingrediente jeleu:

- 100 g zmeură

-2 lg îndulcitor xilitol/eritritol

-3 foi de gelatină

Preparare blat:

Se seapară albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le mixați împreună cu făina de konjac până se îngroașă.

Albușurile cu puțină sare se bat spumă tare. Se combină spuma de albușuri cu compoziția de gălbenușuri și se adaugă pe rând tărâțele, laptele praf,  îndulcitorul, cacaua, praful de copt și esența de unt.

Se toarnă în tava de silicion (circa 22-24 cm diametrul) și se bagă în cuptorul încins la 180 de grade. Se coace circa 25-30 minute (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Preparare mousse de zmeură:

Se pune gelatina foi la hidratat.

Se pun la încălzit 150 ml de frișcă lichidă împreună cu ciocolata albă tăiată mărunt și se păstrează pe foc până se topește toată ciocolata. În compoziția caldă dizolvăm foile de gelatină hidratată și lăsăm deoparte până ne ocupăm de zmeură.

Zmeura se blenduiește și apoi se dă prin sită pentru a separa sâmburii. Piureul obținut îl turnăm peste ciocolata albă topită. Între timp cei 100 ml de frișcă lichidă rămași îi batem cu mixerul, iar frișca bătută o integrăm în restul compoziției, omogenizăm și turnăm totul peste blatul rece, direct în tava în care s-a copt blatul.

Punem tava la în frigider și lăsăm circa o oră până se întărește mousse-ul.

Preparare mousse de ciocolată albă:

Se pune gelatina foi la hidratat.

Se pun la încălzit 150 ml de frișcă lichidă împreună cu ciocolata albă tăiată mărunt și se păstrează pe foc până se topește toată ciocolata. În compoziția caldă dizolvăm foile de gelatină hidratată și lăsăm deoparte până batem frișca din cei 100 ml de frișcă lichidă rămași. Integrăm frișca bătută în restul compoziției, omogenizăm și turnăm totul peste stratul de mousse de zmeură.

Punem tava la în frigider și lăsăm circa o oră până se întărește mousse-ul.

Preparare jeleu:

Se pune gelatina foi la hidratat.

Blenduim zmeura și o dăm prin strecurătoare. Punem piureul împreună cu xilitolul pe foc mix până se încălzește suficient cât să se dizolve gelatina foi hidratată. Lăsăm 10 minute deoparte să se domolească și apoi turnăm în tavă peste mousseul de ciocolată albă. Se dă la rece până se întărește și jeleul.

Atenție: Este un tort extraordinar care creează dependență!!!

Pont! Pentru a fi și mai ușor de scos din tavă puteți să puneți pe fundul și lateralele tăvii folie de plastic și apoi să asamblați tortul peste aceasta. În felul acesta e mai ușor de scos, ținând de marginile foliei.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: