DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Inghetata cu rom si goji

Dacă m-ar întreba cineva care este înghețata mea preferată mi-ar fi tare greu să răspund. Asta pentru că îmi plac mai multe arome și depinde de starea în care sunt. Ce pot însă să spun este că printre preferatele mele se află înghețata cu rom, stafide și nuci. În cazul dietei stafidele și nucile nu sunt permise, dar dacă nu sunteți la dietă atunci înlocuiți goji cu stafide (sau nu neapărat) și adăugați nuci. O să vă placă cu siguranță.

În caz de dietă rețeta propusă de mine este una care înlocuiește cu succes originalul.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Luni

Ingrediente:

-4 iaurturi grecești cu 2 % grăsime (4×150 g)

-100 ml lapte degresat

- 4-5 lg lapte praf degresat

-1 gălbenuș de ou (opțional)

- îndulcitor după gust

- esență de rom

- 2 lg de goji

Preparare:

Rețineți că puteți prepara înghețata în modul clasic, la congelator sau la mașina de înghețată. Mai întâi puneți goji la înmuiat în apă la temperatura camerei cu esență de rom și le lăsați cel puțin 5 minute.

Scurgem goji de apă și le amestecăm într-un bol cu celelalte ingrediente omogenizând compoziția.

Se toarnă într-un vas care se pune în congelator. După 2-3 ore, când a început să înghețe se scoate vasul cu înghețată din congelator și se omogenizează foarte bine compoziția cu o furculiță sau cu mixerul. Operația se repetă la interval de 2 ore, cel puțin de 3 ori, scopul fiind acela de a nu se forma ace de gheață.

Sau :

Se toarnă întreaga compoziție în mașina de făcut înghețată și se lasă să ăși facă ciclul. Puneți apoi înghețata într-un recipient în congelator pentru minim 2 ore pentru a fi și mai înghețată sau consumați-o direct așa.

Bună de tot!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: