DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Alegerea dietei potrivite – de ce dieta Dukan?

XL-veggie-heart

Primul lucru la care ar trebui să te gândești atunci când vrei să te apuci de o dietă este câte kilograme vrei să dai jos. Evident, pe lângă acest lucru trebuie avute în vedere și alte aspecte, precum stiul propriu de viață, timpul de care dispui pentru exerciții fizice, alimentele preferate la care nu poti renunta, etc. O dieta potrivită trebuie să urmeze mai mulți pași și este important să nu neglijezi niciunul pentru a avea rezultate bune.

Alegerea unei diete trebuie să se facă cu multă atenție, deoarece unele promit mai mult decât pot oferi. O dietă sănătoasă trebuie să ia în calcul și aspecte precum eventualele riscuri asupra sănătății. Fiecare persoană are propriile sale nevoi și preferințe. Atunci cand dorești să slăbești, secretul nu constă în a consuma o cantitate cât mai mică de alimente, ci să mănânci diferit, echilibrat și potrivit metabolismului propriu.

Sfaturi în alegerea dietei:

-       Dieta potrivita trebuie să conțină și proteine animale. Astfel, cel puțin o dată pe zi trebuie să consumați ouă, pește sau carne, elemente deosebit de importante în aportul de proteine animale și de fier. Și în acest caz se recomandă moderație în ceea ce privește cantitatea, dar și modul de pregătire a lor. Sunt de evitat prăjelile sau carnea foarte grasă. Alegeți carnea la gratar și mai ales carnea slabă (pui în loc de porc).

-       Lactatele sunt deoasebit de importante pentru dietă, dar mai ales pentru sănătate. Insă nu orice tip de lactate este recomandat a se folosi. Iaurturile, untul și brânzeturile foarte grase trebuie evitate cu desăvârșire.

-        Nu apelati la medicamentele de slabire recomandate de o dieta, fara a consulta in prealabil medicul. Aceste pastile sunt destinate persoanelor care sufera de obezitate si care au probleme cu pierderea in greutate chiar si atunci cand isi modifica stilul de viata.

-        Un regim alimentar sanatos și echilibrat sărac în grăsimi.

-        Un stil de viață activ, cu mișcare regulată.

-        Consumați minim 2 litrii de lichide pe zi.

În prezent, există o dietă care ne permite să mâncăm aproape tot ce ne dorim şi în același timp să slăbimi sănătos. Un nutriţionist de origine franceză, Pierre Dukan, vine în sprijinul femeilor şi propune o dietă revoluţionară pe care o vei îndrăgi cu siguranţă. A făcut furori în Franţa şi s-a extins rapid la nivel mondial, devenind dieta preferată a femeilor de la Hollywood. Pierre Dukan, autorul acestei diete de succes, propune în cartea sa un plan de pierdere în greutate bazat pe alimente naturale, iar pentru obţinerea unei siluete de vis, nutriţionistul francez propune o dietă în patru etape:

-          - atac;

-         – croazieră;

-          – consolidare;

-          – stabilizare definitivă.

Dieta Dukan este un regim hiperproteic, care se bazează pe alimente cu conținut crescut de proteine. Regimul încearcă să diminueze cât mai mult consumul alimentelor bogate în carbohidrați, zaharuri, grăsimi și săruri. Dr. Pierre Dukan a identificat 100 ingrediente ce pot fi consumate dupa voie, ele fiind sărace în lipide (grăsimi) și glucide (zahăr) și bogate în proteine și alte elemente nutritive esențiale corpului. Printre acestea se numara 72 ingrediente pe baza animală, ce pot fi consumate încă din faza de atac și 28 ingrediente pe bază vegetală, ce pot fi consumate începând cu faza de croazieră.

Nu puțină lume a fost uimită să afle că dieta Dukan nu recomandă unele dintre cele mai populare alimente din regimurile de slăbit: fructele. Potrivit specialiștilor, majoritatea oamenilor primește o educație alimentară greșită, și aici este și vina unor medici. Multi nutriționiști recomandă consumul de cât mai multe fructe și legume în dieta zilnică, fără a conștientiza faptul că dacă sunt consumate în exces, ambele categorii de alimente conțin multe calorii. Intradevăr, sunt foarte sănătoase, dar nu se poate spune ca nu îngrașă! Fructele conțin zaharuri naturale, care sunt asimilate mai repede în organism decât cele sintetice. Totuși, în stare naturală sau nu, zahărul din ele este considerat un carbohidrat, unul dintre nutrienții interziși sau limitați în dieta Dukan.

Însă trebuie știut faptul că începând cu faza de consolidare în dieta Dukan se poate consuma o porție de fructe pe zi. Dr. Pierre Dukan, inventatorul dietei, recomandă urmatoarele fructe și sfătuiește să fie introduse în dieta zilnică, în funcție de preferințe: mere, căpșune, zmeură, pepene roșu, kiwi, nectarine, pere, piersici, mango.

Dieta Dukan oferă nu numai o modalitate de a pierde kilogramele ci și de a împiedica punerea greutății la loc pentru tot restul vieții.

 

Surse:

http://dieta.romedic.ro/alegerea-unei-diete-potrivite

http://www.stilfeminin.ro/diete-si-fitness/Cum-alegem-dieta-potrivita.html

http://www.cum-slabesc.ro/articol/dieta-dukan-montignac-daneza-pe-care-sa-o-aleg

http://dieta.ele.ro/Slabire/Dieta-Dukan-ce-fructe-ai-voie-sa-mananci-ca-sa-nu-te-ingrasi.html

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: