DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Ciorba de pui “a la grec”

Poate denumirea corectă ar fi ciorbă de pui dreasă cu ou și iaurt (sau smântână pentru cei cărărora le permite silueta), dar precum și voi știți deja denumirea de ”a la grec” este foarte des întâlnită (chiar dacă nu înseamnă ceea ce grecii înțeleg printr-o astfel de ciorbă). Oricum este una dintre preferatele mele și ale soțului așa că vă spun și vouă exact cum o pregătesc eu.

Faza: Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 piept de pui (sau jumătate de piept și o pulpă superioară) fără pieliță

- 1 ceapă albă

- 2 morcovi medii

- 1 ardei gras

- ½ țelină

- ½ legătură pătrunjel verde

- ½ legătură mărar verde

- ½ legătură leuștean verde

Pentru dres:

-1 gălbenuș de ou (merg si 2)

- 1 iaurt degresat (sau smântână pentru familie)

Punem carnea tăiată cubulețe sau întreagă (și o rupeți fășii ulterior) împreună cu legumele tăiate mărunt la fiert în 2 litrii de apă. Le lăsăm să fiarbă circa 45-50 minute (până se fierbe carnea și se înmoaie legumele).

Amestecăm gălbenușul cu iaurtul. Tragem oala de pe foc și luăm câte puțină zeama din oală, și o turnăm peste galbenuș, din aproape în aproape. Omogenizăm puțin câte puțin și apoi turnăm totul în oala de ciorbă.

Verdeața o tocați mărunt de tot. Oprim focul la ciorbiță, adăugăm mărărul, pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt și lăsăm oala cu capacul pus ca să se întrepătrundă aromele.

După cum vedeți eu nu o acresc cu nimic deoarece nouă așa ne place cum iese. Dacă vreți puteți să puneți niște oțet ca să fie mai acrișoară.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: