DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Egg foo young (omleta cu sos de soia)

Egg foo young este o rețetă de omletă de origine chinezo-indoneziană. Această rețetă derivă din Fu Yung Egg Slices, provenită din Shanghai. Rețeta are la bază ouă bătute amestecate cu diverse legume (fasole, muguri de bambus, varză, ciuperci, ceapă), la care poate fi adăugată și carne (pui, vită, creveți, șuncă).

Aceasta se servește cu sos de soia. Eu vă propun o variantă care să fie potrivită dietei dukan.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente omletă:

-3 ouă

- 1 cană de ciuperci tăiate

- 1 cană de fasole verde la cutie (sau preparata la abur, sau fiartă)

-1 ceapă

- 1 lg sos de soia fără zahăr

- sare, piper

Ingrediente pentru sos:

-200 ml supă de pui (apă dacă nu aveți)

- 2 lg sos de soia fără zahăr

- 1 lg amidon

Preparare. Mai întâi pregătim sosul de soia. Punem supa de pui din care păstrăm 4 lg la fiert împreună cu sosul de soia. Dizolvăm amidonul în cele 4 lg de supă și le adăugăm în supa când această începe să dea în clocot. Adăugăm sare și piper și fierbem încă 5 minute la foc mic până sosul se îngroață. Atenție la dizolvat amidonul să nu vă rămână cocoloașe. Lăsăm deoparte.

 Ciupercile tăiate felii le punem într-o tigaie antiadrentă la sotat. Între timp batem ouăle, adăugăm ceapa tocată, fasolea verde, sare și piperul. Opțional se poate adăuga praf de usturoi pentru gust. Adăugăm la compoziție și ciupercile sotate 3 minute și omogenizăm compoziția.

Cu un polonic turnăm compoziția într-o tigaie antiaderentă. Nu întindeți conpoziția în toată tigaia ci puneți în centru. Dacă oul fuge prin tigaie îl aduceți spre centru cu o spatulă (se vede în poză).

 Dacă doriți puteți pulveriza două picături de ulei de măsline înainte în tigaie. Lăsăm să se facă pe o parte (la fel ca la omleta normală) și apoi o întoarcem. Din compoziție ies 4 ”clătite”, adică două porții.

Se adaugă deasupra sosul de soia și se consumă calde.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: