DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Shirataki cu pui si rosii

Încă o variantă de gătit shirataki, de data asta cu carne de pui. O rețetă dukan, dar dacă nu sunteți la dietă puteți înlocui pastele shirataki cu unele normale. Ies la fel de bune ambele variante. Despre shirataki v-am mai povestit la rețeta cu carbonara așa că nu are rost să mai insist. Din experiență vă pot spune că aceste paste iau gustul celorlalte ingrediente din rețetă și depinde de gusturile fiecăruia dintre noi dacă plac sau nu. Iata reteta dukan pentru aceste paste!

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru 2 porții:

-300 g piept de pui tocat (o jumătate de piept mai mare)

- 1 ceapă albă

- 2 căței de usturoi

- 200 ml supă de pui fără grăsime

- 1 morcov mic

- 1 cutie de roșii tăiate bucăți (400 g)

-  frunze de busuioc verde

- sare, piper

+ 1 pachet paste Shirataki Konjac (220 g are al meu)

Într-o tigaie antiaderentă sotăm ceapa tocată mărunt pentru 3 minute la foc mediu spre mic. Adăugăm carnea de pui și o gătim până ia culoarea albă (cam 5 minute). Adăugăm morcovul ras, usturoiul tăiat felii, conserva de roșii și supa de pui, precum și condimentele și lăsăm la fiert cu capacul pus pentru circa 20 minute (foc mic). Cu 5 minute înainte de a fi gata adăugăm și frunzele de busuioc tăiate mai mari.

Pregătirea pastelor:

Pastele le spălați în 2-3 ape (acestea erau si înodate, prin urmare le-am deznodat). Apoi puneți apă la fiert și când fierbe le puneți și pe ele și le dați în clocot 5-10 minute.

Scoateți pastele într-un bol și turnați peste ele o parte din sosul cu carne pregătit (puteți pregăti o parte pentru voi și o parte preparate cu paste clasice pentru cei din familie).

Un mod simplu de a prepara o masă delicioasă.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: