Mini Panettone
Am încercat o rețetă nouă de data asta sub formă de mini guguloafe (am luat de curand formele de silicon) și inspirată de la prietena mea virtuala Cristina C. Este o rețetă care are și gluten de grâu în compoziție și este una din puținele rețete în care l-am folosit. Nu sunt adepta glutenului, dar dacă veți încerca rețeta și vă va plăcea și vouă să nu abuzați de gluten.
Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-4 ouă
- 150 g iaurt grecesc
- 2 lg amidon de porumb
- 6 lg lapte praf degresat
- 3 lg gluten de grâu
- 1 lgt coajă de portocală rasă
- 2-3 lg îndulcitor lichid
- 1 lgt praf de copt
Preparare:
Albușurile cu un strop de sare se bat spumă tare. Într-un vas separate amestecați gălbenușurile cu iaurtul, amidonul, laptele praf degresat , îndulcitorul lichid, praful de copt, coaja de lămâie.
Integrați apoi cu o lingură spuma de albușuri în compoziția de gălbenușuri și iaurt. Faceți mișcări ușoare de sus în jos pentru ca această compoziție să rămână aerată (se vede în poză). Apoi presărați în ploaie glutenul și amestecați încet tot de sus în jos (am observat că glutenul îi mai ia din aerare).
Puneți compoziția în forme sau în forma de chec sau gugulof mare și se puneți la copt în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 30 minute (depinde de forma folosită).
Se lasă la răcit și se consumă cu mare plăcere.
cu ce putem inlocui glutenul?
merg taratele de ovaz?
Merge.
Pai amidon la reteta de PP? nu se poate…
Cel mai bine ar fi sa cititi informatiile despre dieta. Asa ati afla ca alimentele tolerate (cum este si amidonul) se pot consuma incepand din croaziera atat la PL cat si la PP.
Hristos a înviat!! Încă o data tin sa-ti mulțumesc pentru tot ajutorul pe care ni-l dai. Datorita tie am sărbători fericite si fără privatiuni…
drob, ciorbita, mâncare de spanac,sarmale -toate de curcan,pasca,cozonac,oua..pana si mini amandine..excepționale!!
Iti multumesc încă o data!
Ma bucur sa aud ca retetele va inspira dragelor. E o satisfactie imensa. :*
este vreo problema cu consumul de gluten? am incercat reteta ta de paine cu gluten si de atunci nu ma pot dezlipi de ea, mi se pare minunata.
Ma bucur ca ti-a placut. Nu e recomandat sa abuzam de glutenul de porumb. Atat timp cat nu ai intoleranta la gluten e ok ca din cand in cand sa te resfeti cu paine sau bagheta cu gluten.
Sa incerci si bagheta
Au iesit foarte bune !eu am inlocuit cele 2 linguri de amidon cu o linguriță făină de konjac. Miroase in toata casa a cozonac . Multumesc pt reteta!
Sa iti fie de bine :*
ffff buneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!bv ptr reteta si multumesc ptr ea;)
Sa iti fie de bine. Ma bucur ca ti-au placut.