DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Mini Panettone

Am încercat o rețetă nouă de data asta sub formă de mini guguloafe (am luat de curand formele de silicon) și inspirată de la prietena mea virtuala Cristina C. Este o rețetă care are și gluten de grâu în compoziție și este una din puținele rețete în care l-am folosit. Nu sunt adepta glutenului, dar dacă veți încerca rețeta și vă va plăcea și vouă să nu abuzați de gluten.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-4 ouă

- 150 g iaurt grecesc

 - 2 lg amidon de porumb

- 6 lg lapte praf degresat

- 3 lg gluten de grâu

- 1 lgt coajă de portocală rasă

- 2-3 lg îndulcitor lichid

- 1 lgt praf de copt

Preparare:

Albușurile cu un strop de sare se bat spumă tare. Într-un vas separate amestecați gălbenușurile cu iaurtul,  amidonul, laptele praf degresat , îndulcitorul lichid, praful de copt, coaja de lămâie.

Integrați apoi cu o lingură spuma de albușuri în compoziția de gălbenușuri și iaurt. Faceți mișcări ușoare de sus în jos pentru ca această compoziție să rămână aerată (se vede în poză).  Apoi presărați în ploaie glutenul și amestecați încet tot de sus în jos (am observat că glutenul îi mai ia din aerare).

Puneți compoziția în forme sau în forma de chec sau gugulof mare și se puneți la copt în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 30 minute (depinde de forma folosită).

Se lasă la răcit și se consumă cu mare plăcere.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: