DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Cinnamon rolls

Unele dintre preferatele mele!!! Doamne ce bune sunt, cu aroma fină de scorțioșoară… Nu aș putea refuza nicicând unul! Dar ce ne facem dacă suntem la dietă? Sau dacă vrem să consumâm o variant mai light a lor? Simplu. Punem mâna și ni le facem singuri. Bune de tot și acestea care se potrivesc perfect celor care se luptă cu kilogramele la dieta dukan.

Dar să nu ne mai lungim și să trecem la bucătărit. Nu vă speriați de lista ingredientelor chiar dacă pare lungă de tot, prepararea e ușoară.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente cocă:

-3 ouă

- 150 g iaurt grecesc degresat

- 2 lg tărâțe de grâu

- 1 lg amidon de porumb

- 1 fiolă esență de vanilie

- ½ lgt praf de copt

- 3 lg îndulcitor (după gust)

Ingrediente umplutură:

-2-3 lgt scorțișoară (depinde de gusturi)

- 3 lg xylitol (are granulația zahărului, dar dacă nu aveți puteți pune îndulcitor pudră)

Ingrediente sirop:

-75 ml lapte degresat

- 1 lgt scorțișoară

Ingrediente topping:

-200 ml lapte degresat

- 1 păstaie vanilie (sau esență de vanilie)

- 1 lg amidon de porumb

 - 3 lg îndulcitor

- 1 lg brânză degresată sau quark

Preparare blat. Separăm albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu iaurtul, tărâțele, amidonul, îndulcitorul, esența de vanilie și praful de copt. Albușurile le batem cu puțină sare spumă tare, să se țină pe paleta mixerului. Integrăm apoi spuma de albușuri în compoziția de gălbenușuri. Tapetăm tava cuptorului cu hârtie de copt și întindem uniform compoziția cît este tava de mare. Introducem în cuptorul deja încins la 180 de grade și coacem 20 minute.

Lăsăm apoi la răcit 5 minute și încercâm să desprindem hărtia de blat cu grijă. Rulăm apoi fie în hârtie, fie într-un prosop de bucătărie curat blatul, pe lungul său și lăsăm așa circa 15 minute. Desfacem ruloul și pudrăm cu scorțișoară și îndulcitor , iar apoi o rulăm și o învelim într-o folie de aluminiu. Dăm la frigider 30 minute.

 Între timp pregătim siropul: încălzim laptele și îl amestecăm cu scorțișoara, apoi lăsăm siropul să se răcească.

Dupa cele 30 de minute de stat în frigider, desfacem folia de aluminiu și tăiem ruloul în bucăți de cca 2-2,5 cm grosime. Le așezăm într-o tavă de silicon și turnăm pee le cu o lingură siropul pregătit. Le coacem din nou în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru 20 de minute sau până când observăm că se formează o crustă crocantă la suprafață.

Preparare topping. Cât acestea se coc ne ocupăm de topping. Punem laptele împreună cu păstaia de vanilie  într-un vas pe aragaz la încălzit, păstrând 3-4 lg într-o cană. Adăugăm în cană amidonul și îndulcitorul și amestecăm . Când laptele e fierbinte, scoatem păstaia și turnăm amidonul. Amestecăm la foc mic până se îngroașă compoziția și dă în clocot. Atenție însă, nu trebuie să se îngroașe foarte tare. Dacă vi se pare că nu e suficientă aroma de vanilie mai puteția adăuga esență.

Luăm de pe foc și lăsăm 5 minute deoparte. Adăugăm apoi brânza și omogenizăm.

Turnăm toppingul peste rulori fie în tavă, fie atunci când le servim, direct în farfurie.

Concluzia? Bune de tot!

Poftă bună!

p.s. se consuma in 2 zile. Taratele de grau sunt admise 1 lg/zi.

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: