DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort cu ciocolata si zmeura

Un desert absolut delicios pe care cei din consolidare cu siguranță îl vor savura cu plăcere. Pentru cei din croazieră tortul merge foarte bine și simplu, fără a adăuga fructele. În felul ăsta aveți șansa să gustați un tort bun de tot.

Porții – 4 (pentru 4 zile)

Faza Croaziera FARA FRUCTE (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitiva

Ingrediente pentru blat:

-4 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg tărâțe de grâu

- 2 lg amidon de porumb

- 4 lg lapte praf degresat

- 150 g iaurt degresat

- 3-4 lg îndulcitor

Ingrediente pentru ciocolată:

-8 lg lapte praf degresat

- +/- 75 ml apă fierbinte

- 2 lg îndulcitor

- esență de rom

Ingrediente budincă:

-1 plic budincă de cacao

- 350 ml lapte degresat

- 2 lg îndulcitor

+ 1 cană cu zmeura și un plic de jeleu de fructe

Preparare blat. Separăm albușurile de gălbenușuri. Amestecăm gălbenușurile cu iaurtul și cu ingredientele uscate (tărâțe, amidon, îndulcitor, lapte praf degresat). Albușurile le batem cu un vârf de sare spumă tare și apoi integrăm spuma în compoziția de gălbenușuri.

Se pune în tavă (diametrul 20-22 cm) și se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 30-35 minute (testul scobitorii funcționează și aici). Se lasă la răcit și apoi se taie în două.

Pregătim ciocolata –turnăm apa fierbinte peste laptele praf,  câte puțin și amestecăm să nu facă cocoloașe. Adăugăm esența de rom și îndulcitorul. Cât timp se răcește blatul și pregătim budinca introducem ciocolata la congelator (10-15 minute).

Budinca o pregătim în mod clasic. Încălzim laptele (eu pun mai puțin decât scrie pe plic pentru ca budinca să iasă mai concentrată) și turnăm apoi praful de budincă amestecat în prealabil cu 3-4 lg de lapte. Dizolvăm budinca în lapte, adăugăm îndulcitorul și amestecăm bine până se îngroașă.

Asamblare tort. Punem pe fundul tăvii în care am copt blatul prima jumătate de blat. Peste acesta întindem cicolata albă. Punem apoi cealaltă jumătate de blat și deasupra turnăm budinca (încă caldă). Nivelăm bine cu o spatulă și introducem tortul în frigider pentru cel puțin 1 oră.  Cei din croazieră se vor opri la această etapă.

Cei din consolidare merg mai departe. După ce s-a întărit budinca așezați deasupra un strat de zmeură. Peste fructe turnați jeleul pregătit cum scrie pe plic. Dați din nou la frigider pentru cel puțin 1-2 ore.

Să vă spun cât de bine se întrepătrun aromele? Cătă savoare îi dă zmeura? Nu e cazul! Vă las să îl pregătiți și să îmi spuneți voi.

Poftă bună!

P.s. Rețineți vă rog că tortul poate fi consumat de către o singură persoană în 4 zile. El conține 2 tolerate – amidonul (2 lg la blat și 2 lg în budincă) și cacaoa din budincă. Laptele praf nu intră la tolerate, dar este repartizat tot pentru 4 zile. Dacă aveți doritori în familie îl puteți împărți cu ei și consuma în 2 zile.

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: