DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Paste cu sos de rosii proaspete

In casa noastra se mananca cel putin odata pe saptamana paste. Jonglam intre mai multe variante: cu sos rosu, cu sos alb si sunca, cu ciuperci, Bolognese etc. Unele dintre retete le facem mai des decat altele, iar una dintre acestea este cea pe care v-o propun astazi. Pastele cu sos de rosii proaspete. De cand am inceput sa ii dau si cele mici paste am incercat sa folosesc mai putin rosiile din conserva pentru a face pastele cu sos rosu si am ales sa folosesc rosii proaspete.

Reteta este foarte simpla, in 15 minute avem niste paste extrem de gustoase si pe placul celor mici si mari. Pentru cei care tin dieta dukan doar inlocuiti pastele clasice cu cele din konjac.

Faza: Croaziera (PL si DOAR paste Konjac), Stabilizare (masa de sarbatoare), Consolidare

Scara nutritionala: Sambata, Duminica

Ingrediente:

-5 rosii medii

- 2-3 catei de usturoi

- 1-2 lingurite ulei de masline

- ½ lgt oregano

-sare, piper

- 4-5 frunze de busuioc proaspat

-paste clasice (penne-le sunt preferatele noastre pentru aceasta reteta, dar merg si fusilli sau spaghete) sau paste konjac

Preparare:

Eu pun la fiert pastele si in acelasi timp fac si sosul. Pana incepe sa fiarba apa la paste si apoi se fierb si ele se face sosul.

Pastele le fierbeti atat cat este trecut timpul pe punga.

Spalati bine rosile si le taiati in jumatati apoi le treceti prin razatoarea mare, iar pielita o aruncati. Mai puteti sa le bagati si in blender cu coaja cu tot, dar eu le prefer prin razatoare ca sa ramana si bucati in sos.

Puneti uleiul de masline in oala si usturoiul taiat feliute subtiri. Lasati foarte putin usturoiul la incins (lasat mai mult se face amar) si adaugati rosile pasate. Tot acum adaugati sarea, putin piper, oregano si frunzele proaspete de bucuioc. Lasati sosul sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand in el, circa 10-12 minute.

Cand pastele au fiert si sosul este gata scurgeti pastele de apa si le puneti direct peste sos. Cam asta este reteta. Este o variant de cina foarte rapida si foarte gustoasa.

Eu folosesc aceste paste din konjac, pe care le cumpar de la cei de la No sugar shop. Nu trebuie spalate si merg de minune cu sosul.

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: