DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Salata de ridichi si crutoane

Azi vă propun o salată simplă, foarte bună în dieta dukan.

O salată simplă, de primăvară cu multe ridichi! E sezonul ridichilor, tarabele din piață sunt pline și prin urmare e cazul să profităm de ele. “Ridichile conţin terpene şi lignine, substanţe care previn cariile dentare, bolile cardiovasculare, care scad colesterolul şi inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Efect anticancerigen demonstrat au şi antocianidinele, substanţele care dau culoarea ridichilor”, arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Ați observant déjà că ridichile sunt mai tari decât alte legume, acest lucru se datorează conţinutului ridicat de fibre alimentare. Însă tocmai în cantitatea mare de fibre stă atuul ridichilor. Fibrele împiedică asimilarea grăsimilor şi scad nivelul colesterolului în sânge. Așadar haideți să consumăm ridichi cât mai multe.

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 1

Ingrediente:

-1 legatură de ridichi (10 bucăți)

- ½ salată verde

- 3-4 fire de ceap verde

- sare, piper,

- ½ lgt oțet balsamic

- ½ lgt ulei de măsline (opțional)

 - crutoane de pâine dukan

Spălăm bine toate legumele. Salata o rupem în bucăți mici, ceapa o tăiem mărunt iar ridichile le tăiem rondele și le punem pe toate intr-un bol. Peste acestea adăugăm sarea, piperul, oțetul și uleiul de măsline și amestecăm.

Pentru crutoane avem nevoie de 1-2 felii de pâine dukan prăjită pe care tăiem bucăți mici. Punem crutoanele peste salată și o consumăm ca atare. Poate fi mâncată cu un gratar de pui sau de curcan, chiftele, mici sau ca și garnitură la orice fel de carne pregătiți.

Poftă bună!

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: