DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Iahnie de fasole

Se spune ca fasolea boabe îngrașă! Știm deja asta. Însă mai știm că o putem consuma cu măsură și dacă suntem la dietă. Mai ales dacă urmăm Scara nutrițională o putem consuma Sâmbăta și Duminica. În dieta dukan clasică este permisă numai începând cu faza de Consolidare.

Este însă o rețetă delicioasă care poate fi consumată în această formă și în perioada de post. Noi ne-am bucurat de ea, chiar dacă prepararea ei mi-a consumat ceva timp.

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – Sâmbăta și Duminca

Ingrediente:

-500 g fasole boabe

-1 ceapă mare sau 2 mai mici

- 2 morcovi

- 150 ml suc de roșii

- 3-4 foi de dafin

- sare de himalaya, piper

- boia dulce

- 1 lgt cimbru uscat

- mărar verde

Preparare:

Fasolea boabe se spală și se pune în apă rece. Fie o lăsați peste noapte și o preparați dimineața, fie o puneți dimineața și o preparați când vă întoarceți de la servici. Oricum, e important să stea cel puțin 3-4 ore în apă la înmuiat.

Scurgem fasolea de apa în care a sta și o punem în altă apă la fiert. Eu am lăsat-o să fiarbă circa 20-25 minute după care am schimbat apa. Și am făcut asta de trei ori ca să fiu sigură.

Între timp tocați ceapa și o puneți la călit 1 minut într-o linguriță de ulei (1). Adăugați apoi apă cât să acopere ceapa și mai lăsați 5 minute pe foc (2).

Adăugați morcovul tăiat rondele sau cubulețe, foile de dafin și fasolea scursă de apă (3, 4).  Acoperiți cu apă și lăsați să fiarbă la foc mic cel puțin 30-40 minute.

În final puneți peste fasole cimbrul, boiaua, sucul de roșii, sarea și piperul, mai completați cu apă dacă este cazul și lăsați să fiarbă tot la foc mic (5, 6, 7).

Se lasă la fiert până când bobul este suficient de moale! Se presară deasupra mărar verde tocat și se servește (8)!

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: