DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Turta dulce

Nu-i așa că vă era dor de turtă dulce? Hai recunoașteți :) . Atunci aveți noroc pentru că tocmai ce vă propun o rețetă dukan de turtă dulce. Atenție însă, dacă aveți copii s-ar putea să v-o mănânce ei! În plus, se poate pregăti ca desert uscat și pentru masa de Paște.

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 2

Ingrediente:

- 2 ouă

-  4 lg de tărâțe de ovăz

- 2 lg de tărâțe de grâu

- 2 lg amidon de porumb

- 1 lgt praf de copt

- 3 lg îndulcitor (sau după gust)

- 2 lgt mix de scorțioară, anason, nucșoară, cuișoare (luați condimentele separate și faceți voi mixul, iar daca luati cuisoare si anason seminte le râșniți pudră)

Într-un bol se bat cele două ouă și se adăugă apoi ingredientele uscate (tărâțele, amidonul de porumb, îndulcitorul). După ce ați omogenizat compoziția adăugați și praful de copt și mixul de condimente. Atenție, compoziția are o consistență mai mult lichidă.

Turnăm cu lingura compoziția în forme de brioșe din silicon, maxim  1 cm în fiecare formă. Eu am umplut 10 astfel de forme.

Le-am introdus în cuptorul încins la 180 grade si le-am lăsat circa 20 minute. Le scoateți la răcit din forme imediat (cu atenție să nu vă ardeți) și le consumați reci. De preferat le faceți seara și le puneți în cămară la rece până a doua zi dimineața și apoi le consumați.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: