DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Valentine`s Cake

Trebuia sa pregătim ceva dulce pentru Sff. Valentin, nu-i asa?

Nu mă certați că am pus numele tortului în limba engleză și nici pentru că aduc în discuție subiectul acestei sărbători importante. Deși consider că putem să ne arătăm iubirea pentru cei din jurul nostru în fiecare zi, zic că putem totuși să ne bucurăm de Valentine și de Dragobete. Măcăr cu ceva dulce.

Rețeta de față poate fi făcută în două variante, una cu fructe pentru consolidare și una cu jeleu pentru cei din croazieră de la dieta dukan. Cine nu e la dietă se poate bucura de varianta cu fructe de mai jos și sunt convisă că o să vă placă la fel de mult ca și un tort clasi, numai că acesta de față nu o să vă îngrașe. Si nu va speriati ca e lunga reteta, e foarte simplu de urmarit si facut.

Ingrediente blat

(echivalentul unei tăvi rotunde cu un diametru de circa 22 cm)

-4 ouă

-4 lg tărâțe de ovăz măcinate fin

- 2 lg amidon de porumb

- 4 lg îndulcitor (sau după gust)

- 2 lgt cacao degresată

- ½ lgt praf de copt

- ¼ lgt bicarbonat

Ingrediente sirop:

-50 ml lapte degresat

-2 lg îndulcitor

- 1 esență vanilie

Ingrediente cremă:

-2 albușuri

- 250 g brânză degresată

- 4 lg îndulcitor (sau după gust)

-2 fiole esență de vanilie

- 4 foi gelatină

-5 lg lapte degresat

Ingrediente topping 1:

-250 g fructe de pădure

- 1 plic tort gelee roșu

-200 ml apă

- 3 lg îndulcitor (sau după gust)

Sau:

Ingrediente topping 2:

-250 ml ceai de fructe (preparat de voi din plicuri) îndulcit

-4 foi gelatină

Preparare blat

Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem cu puțină sare spumă tare cu mixerul. Turnăm gălbenușurile peste spuma de albușuri și amestecăm. Oprim mixerul și adăugăm pe rând ingredientele uscate (tărâțele, amidonul, îndulcitorul, cacaua,  praful de copt, bicarbonatul). Amestecăm încet compoziția de sus în jos. O turnăm într-o tavă și dăm la cuptorul încins la 180 grade circa 30-35 minute (testul cu scobitoarea). Lăsăm la rece. Pregătim siropul (încâlzim laptele, amestecăm cu îndulcitor și esența) și însiropăm blatul. Dacă pregătiți varianta de croazieră lăsați blatul în tavă, dacă faceți varianta cu fructe puteți să așezați blatul pe o farfurie.

Preparare cremă.

Punem foile de gelatină la hidratat. Într-un bol amestecăm brânza cu îndulcitorul și esența de vanilie. Încălzim cele 5 lg de lapte și dizolvăm gelatina hidratată în el. Adăugăm gelatina peste brânză și omogenizăm.  Batem albușurile spumă tare și le încorporăm ușor în compoziția de brânză. O lăsați 10 minute în frigider înainte de a o întinde pe blat. Lăsați cel puțin 1 oră la frigider tortul pentru a se întări cremă (e foarte important).

Pentru varianta de consolidare așezați fructele deasupra cremei. Preparați tort gelee-ul cu apă și îndulcitor urmând instrucțiunile de pe plic și turnați-l peste fructe. Dați din nou la frigider circa 2 ore înainte de a-l consuma.

Pentru varianta de croazieră puneți foile de gelatină la hidratat 5 minute, apoi le dizolvați în ceaiul de fructe. Lăsați la frigider 10 minute și apoi turnați jeleul peste cremă. E important ca tortul să fie în tavă pentru a nu se împăștia jeleul. Și încă un lucru. Folosiți un ceai care să dea culoarea roșie jeleului.

Este unul dintre cele mai delicioase torturi pe care le-am mâncat și sper să vă placă și vouă!

Poftă bună!

 

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: