DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Rulada cu lemon curd (crema de lamaie)

O ruladă delicioasă cu o cremă puternic aromată. Se face repede și se poate mânca în 2 zile deoarece este porție dublă de tărâțe de ovăz. O rețetă dukan dulce pentru voi toti!

Faza Atac (blatul este pentru atac, crema nu), Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente ptr blat:

-4 lg tărâțe de ovăz

- 6 lg lapte praf degresat (considerat adjuvant și permis din atac, dar limitat la 3 lg/zi)

- 2 lg branză degresată

- 2 ouă

- 1 lgt cu vârf praf de copt

- 3 lg îndulcitor (sau după gust)

- esență de vanilie

Albușurile le batem spumă tare. Celelalte ingredient se amestecă într-un bol separate. Se incorporează spuma de albușuri și cealaltă compoziție și se întinde o aluatul în formă dreptunghiulară pe foaia de copt din tavă. Eu am făcut o formă de circa 25 x 35 cm. Am introdus tava în cuptorul încins la 180 de grade și am ținut-o circa 10-15 minute (va dați seama când e gata).

Am lăsat-o 5-10 minute la răcit și apoi am l-am răsturnat pe pun prosop de bucătărie și am disprins cu grijă hărtia de copt. Am rulat blatul cu tot cu prosop și l-am lăsat să se răcească complet. Nu e o operațiune neapărat necesară, dar permite blatului să se răcească în forma pe care o va avea în final, deoarece trebuie sa fie rece pentru a pune crema.

Am umplut rulada cu lemon curd (crema de lămâie). Eu am lasat-o ca atare, voi dacă vrei puteți să mai păstrați punțină cremă și să o glazurați pe deasupra cu crema rămasă.

O puneți la frigider (împachetată în foaie de copt) unde se păstrează foarte bine și e numai bună de mâncat așa rece.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: