DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Coffee crème brûlée

Știți de când am rețeta asta în minte? De foarte mult timp, dar abia în weekend i-a venit și ei rândul. Printre serviciu și o aniversare (a nepotului meu căruia îi mai spun odată și public ”La mulți ani Dragoș!”), sâmbătă am reușit să îmi pun planul în aplicare și am salivat cu gândul la crema pusă la rece până seara când am ajuns acasă de la aniversare.

Dacă vă place crème brûlée cu vanilie (mai pe românește crema de zahăr ars, dar la dukan nu merge numele ăsta că nu folosim zahăr), atunci sunt sigură că o să vă placă și rețeta de azi.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-450 ml lapte degresat

-25 ml cafea espresso (ideea e să fie aroma mai puternică)

-2 lgt ness

- 4-5 ouă în funcție de dimensiune

- îndulcitor după gust (sau zahăr pentru cine nu e la dietă)

Preparare. Mai întâi încălzim cuptorul la 180 grade. Se bat ouăle întregi, iar apoi se adaugă laptele, îndulcitorul și se amestecă bine de tot. Cafeaua espresso trebuie să fie călduță pentru a se dizolva nessul în ea, iar apoi se toarnă peste restul compoziției și se amestecă.

Turnăm compoziția într-un vas de yena. Între timp pregătim o tavă/oală de aceeași înălțime cu vasul de yena, și o umplem până la jumătate cu apa caldă. Punem apoi în tava/oala vasul de yena și le băgăm împreună în cuptor la bain marie.

Păstrăm vasul în cuptor circa 60 minute, apoi îl scoatem și îl lăsăm să se răceasca puțin, abia după care îl introducem în frigider. Se consumă rece!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: