DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tarta cu rubarba

V-am spus că v-am pregătit câteva rețete cu rubarbă. Astăzi o rețetă dukan de tartă cu rubarbă delicioasă care poate fi consumată atât de cei care urmează dieta cât și de cei care nu sunt la dietă. Despre proprietățile rubarbei puteți citi mai multe aici.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

 -3 ouă

- 4 lg de tărâțe de ovăz

- 4-5 lg de lapte praf degresat

- 2 lg amidon de porumb

- 2 lg quark sau iaurt

- ½ lgt praf de copt

- îndulcitor 3 lg (sau după gust)

- esență de vanilie

- 2 tije de rubarbă tăiate în bucăți de circa 0,5 cm grosime

Separăm albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu quarkul, tărâțele de ovăz, laptele praf degresat, amidonul și îndulcitorul pudră și omogenizăm. Adăugăm esența de vanilie și praful de copt și lăsăm deoparte până batem albușurile spumă tare de tot. Integrăm albușurile spumă în compoziția cu gălbenușurile, amestecând de sus în jos (și nu în sensul acelor de ceasornic, ca să rămână aerată compoziția).

Întindem un strat de aluat în tavă (eu am folosit o tavă de silicon de circa 22 cm în diametru), apoi adăugăm ¾ din bucățile de rubarbă, adăugăm restul de compoziție și presărăm deasupra bucățile de rubarbă rămase.

Introducem în cuptorul încins la 170 grade și coacem pentru circa 25-30 minute (sau până trece testul scobitorii).

Rubarba acrișoară dă o savoare deosebită prăjiturii (e ca și cum ați fi folosit bucăți de măr acrișor). Se consumă rece, pudrata cu indulcitor.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: