Cheesecake cu lamaie
Cred că v-am mai spus că una din rețetele mele preferate este cea cheesecake, asta pentru că se face ușșor și pentru că este foarte gustoasă. În plus dacă folosim brânză degresată nici nu îngrașă. Putem să ne jucăm cu aromele cum vrem noi în funcție de gusturile fiecăruia.
Astăzi vă propun un cheesecake cu aromă de lămâie și lime cu bază.
Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stavilizare definitivă
Ingrediente bază
-2 ouă
- 2 lg tărâțe de ovăz
- 3-4 lg îndulcitor/zahăr
- ¼ lgt bicarbonat
Ingrediente cheesecake
-500 g brânză degresată
- 150 g iaurt grecesc degresat
- 2 ouă
- sucul de la jumătate de lime
- sucul de la jumătate de lămâie
-1 lgt coajă rasă de lămâie sau esență de lămâie dacă mai e cazul
- 4-5 lg îndulcitor/zahăr
Preparare
La cantitățile de mai sus eu am folosit o formă de copt în stea, echivalentul unei forme rotunde cu un diametru de circa 22 cm.
Pentru bază batem albușurile spumă tare cu un strop de sare, adăugăm îndulcitorul, gălbenușurile, oprim mixerul și amestecăm mai departe cu lingura. Turnăm în ploaie tărâțele și bicarbonatul. Punem compoziția în tavă și dăm la cuptorul încins deja la 180 grade pentru circa 10-12 minute.
În timpul ăsta ne ocupăm de umplutură.
Amestecăm brânza (eu am amestecat o brânză de vaci mai dură cu una mai cremoasă) cu iaurtul, ouăle, sucul de lime și lămâie, coaja rasă de lămâie și îndulcitorul. Omogenizăm compoziția bine de tot apoi o turnăm în tavă peste baza coaptă. Dăm din nou tava la cutor și coacem cheesecake-ul circa 40-45 min. Lăsăm la răcit și îl consumăm ca atare. Delicios!
Poftă bună!
Vai cit a iesit de buna:))))). Am facut-o cu aroma de portocale ca de aia am avut:))). A iesit inaaaaalta si blatul s-a insiropat de la sine cu zeama de la brinza…..un deliciu! Imi place ca se face rapid:))). Multam de reteta!!!
Cu drag si ma bucur ca ti-a placut!
putem sa ne facem paine din faina integrala in croaziera??
Faina integrala e permisa doar din consolidare.
Foarte bun cheesecake.ul
Sa iti fie de bine.
L-am facut si a iesit super
retetele astea sunt bune in faza de atac?
La fiecare reteta scrie pentru care faza a dietei dukan se potriveste!
Bicarbonatul de stinge sau se adauga ca atare?
Se pune ca atare Irina.
Sunt la a4a zi de atac si imi “ploua in gura” dupa ce dulce. Sunt mare amatoare de prajituri, dar aceasta reteta chiar nu am mai facut-o.Tocmai am bagat-o la cuptor, sunt curioasa cum va iesi desi eu nu am avut lamaie si lime, am pus 3 linguri de helas …In rest indulcitorul am pus mai putin ( pentru ca nu am gasit indulcitor fara fructoza ) sper sa nu imi afecteze prea tare evolutia scaderii in greutate…
Multumesc frumos pentru reteta…revin cu un comentariu despre cum a iesit
Deja am mancat portia de tarate la ovaz! Deci nu am voie sa mai mananc cheesecake ul?
Teoretic nu, practic poti sa mai depasesti cantitatea de tarate de ovaz dar mai rar.
A iesit foarte buna. multumesc pentru reteta.
Ciao! Azi incerc si eu cheese cake-ul prima data ,sa vad cum iese…sunt in a 6-a zi de atac(asa a iesit la test) si sunt putin dezamagita ca am dat jos doar 1 kg …dar nu renut!!vroiam sa intreb de maine incep cu PL sau continui cu PP inca 5 zile si apoi PL?(vreu sa incerc 5+5 vazand ca am dat jos putin ,am inteles ca functioneaza cel mai bine) a…uneori am momente de slabiciune si ameteli …e normal cred nu? Multumesc pt. Retete daca nu gaseam acest site nu cred ca incepeam dieta ,nu as fi stiut ce sa gatesc… O zi buna !
Buna. Eu spun sa tii cele 6 zile asa cum spune testul. Si apoi sa treci la consolidarea 5/5. Cate kg ai de dat jos?
Am de dat 14 kg jos…deci azi fiind ultima zi din cele 6 zile de atac ,de maine 5zile PP si apoi 5 zile PL? Merci
Da, 5/5. Ma bucur ca ti-a placut cheesecake-ul.
A uitasem…cheese cake-ul a iesit super…chiar imi place! E gustos!
Pot sa mananc in faza de atac?
ce anume? daca intrebi de reteta te rog sa te uiti cu atentie la fiecare reteta ca scrie pentru ce faza a dietei dukan se potriveste.
o intrebare..poate stupida dar asta e. nu dispun de cuptor zilele astea si as vrea sa fac un desert, se poate face cheese cake in genul de mai sus la cuptorul cu microunde? am incercam panna cotta dar nu imi place. sunt in a 3-a zi de atac. multumesc
Buna. Nu am incercat la microunde pana acum. Poate ne ajuta cineva care a incercat.
Foarte buna ! Yuuummm ador lamaia , a iesit asa buna. Felicitari
Sa iti fie de bine draga mea Alexandra!
Buna!
oare a incercat pana la urma cineva reteta aceasta la microunde?
Multumesc.
Am facut aceasta prajitura si a iesit extraordinar de buna!
Deja planuiesc sa repet reteta.
Multumesc!
Sa iti fie de bine. :*
la compozitia de umplutura apare 150g iaurt grecesc, la descrierea prepararii compozitiei nu mai apare. iaurtul se pune sau nu? multumesc!
Se pune, am uitat sa il mai trec eu (l-am trecut acum). Mersi de observatie :*
Ce fel de indulcitor se recomanda a se folisi?
In loc de iaurt grecesc degresat, pot pune crema de iaurt (Quark Exquisa/Ehrmann) ? Sau pot pune iaurt normal degresat? Multumesc mult!
POti linistita sa pui quark sau iaurt normal.
scuze am uita sa mai intreb ceva…sunt in faza de croaziera de 3 sap ,eu am inceput cu o zi pp si una pl este ok sau trebuie sa tin 5 si 5 am citit ce au mai scris fetele si acum sunt derutata,,,,,multam mult
E f ok 1/1. daca slabesti in ritm constant mergi asa. daca apar stagnari mai lungi treci pe 5/5.
Am slăbit la începutul anului 2011 aproximativ 35 de kg cu dieta clasica Dukan. Am consolidat, dar evident ca nu am mai ținut joia de Pp, și nici tărâțe nu am mai mâncat. … in ultimul an am pus în jur de 14 kg din care am dat 10 kg jos cu dieta clasica. Mai vreau sa dau încă 10 kg, și mă bucura această nouă varianta a regimului! Dar, ce ma bucură cel mai mult, este faptul ca mi-am reamintit ce ușor sunt de facut și cât de gustoase sunt aceste rețete. Îți mulțumesc pentru munca pe care o faci! Toate cele bune!! Am pus în cuptor și acest minunat desert!
Cu mare drag si ma bucur ca incerci retetele de la mine. Mult succes mai departe cu restul kg.
Este delicioasa.Eu insa cred ca gresesc undeva.In timpul coacerii creste foarte mult iar dupa ce o scot din cuptor se lasa rapid.Gustul este minunat doar ca nu arata ca cel din poza ta.Oare unde gresesc?
Nu greseti. Tot ce e din branza se mai lasa cand e gata. Mai las-o la racit in cuptor, eventual deschizi un pic usa.
Multumesc pt reteta ! A iesit minunat si foarte apreciat si de cei din familie . Delicios .
Sa va fie de bine Ana Maria. :*