Lista condimente permise in atac si la PP in dieta Dukan
![360_indian_spices_lead_0312 360_indian_spices_lead_0312](http://www.retete-dukan.ro/wp-content/uploads/2014/04/360_indian_spices_lead_0312-300x195.jpg)
Lista care urmează este extrasa din cartea The Dukan Diet Life Plan scrisa de Pierre Dukan. Eu va sugerez sa printati aceasta lista si sa o folositi ori de cate ori aveti o nelamurire.
Condimente permise:
-agar agar
-alge
-anason stelat
-apa de flori de portocale
-arome fără zahăr
-busuioc
-cardamon
-asmățui (hasmaţuchi, planta aromatică asmăţui este cultivată pentru preparatele culinare şi este înrudită cu pătrunjelul)
-castraveciori murați (a nu se exagera, maxim 2-3 mici)
- ceapă, ceapă verde (preparată în mâncare)
-chili
-chivas
-cimbru
-chimion
-coriandru
-cuișoare
-cuburi de supă degresate și cu un conținut redus de sare
-gelatină (foi, pudră)
- ghimbir
-hrean
-îndulcitori
-lămâi, lime – coaja, sucul (dar nu în limonadă)
-lemongrass
-mentă
-nucșoară
-oțet
-paprika (boia de ardei)
-pătrunjel
-piper
-portocală – coaja
-praf de copt
-rozmarin
-scorțișoară
-sos teriyaki
-sos de soia fără zahăr
-șofran
-tarhon
-tărâțe de ovăz
-turmenic
-usturoi
-vanilie
Condimente tolerate sunt considerate:
-harissa (sos iute)
-muștar fără zahăr
-pastă de roșii fără zahăr
-ketchup fără zahăr
-maioneza dukan
-vinegreta dukan