DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Chec cu goji

De-a dreptul delicioasă rețeta dukan de astăzi. Se face foarte repede și este un desert pe care îl puteți lua cu voi la pachet foarteușor. Despre proprietățile fructelor goji am mai vorbit aici așa că nu este cazul să mai insist. Chiar dacă nu sunteți la regim se recomandă consumul a 30 g de fructe de goji (sunt mici de tot) timp de 3 luni.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-3 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz

- 5 lg lapte praf degresat

- 1 lg amidon (doar începând cu croaziera)

- 2 lg iaurt degresat

- 3-4 lg de îndulcitor (sau după gust)

- 3 lg de goji

- 1 lgt de praf de copt

- esență de vanilie

- ½ lgt coajă de lămâie rasă

Deși par multe ingrediente prepararea este foarte simplă. Punem mai întâi fructele de goji la înmuiat în puțină apă călduță (poate fi ceai de goji dacă aveți).

Între timp punem ingredientele uscate într-un vas (tărâțele de ovăz, laptele praf, amidonul, îndulcitorul). În alt vas batem ouăle întregi (dacă doriți unul dintre albușuri puteți să îl bateți spumă tare, dar nu e necesar să le bateți pe toate) și le turnăm peste ingredientele uscate. Adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția, apoi punem și praful de copt, esența de vanilie și coaja de lămâie. Scurgeți fructele de goji la strecurat și le adăugăm apoi în compoziție. Amestecăm ușor și turnăm toată compoziția într-o tavă de silicon pentru chec (9×22 cm are a mea).

Introducem în cuptorul încins la 180 de grade și coacem circa 35-4o minute (să treacă testul cu scobitoarea.

Se lasă la răcit și se consumă ca atare. Delicios.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: