DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Briose cu nuca de cocos

Cred că am să transform vinerea (în măsura în care am să mă și pot ține de promisiune), într-o zi a rețetelor normale și mai ales într-o zi în care am să împart cu voi o serie de rețete dulci sau mai puțin dulci pe care eu le pregătesc pentru familia mea.

După cum ați observat, până acum am postat rețete care sunt pe gustul băiețelului meu, mare amator de brioșe și gogoșele.

Prin urmare și astăzi avem o rețetă de brioșe care pot fi consumate și de către persoanele care sunt la dieta dukan, dar sunt în ultimele două faze (consolidare și stabilizare).

Vă invit să îmi spuneți aici sau pe pagina de Facebook dacă ați încercat până acum vreuna din rețetele de brioșe postate.

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente

-250 g făină

-5 lg nucă de cocos rasă

- 1 lgt praf de copt

- ¼ lgt bicarbonat de sodiu

- 1 ou

- 220 g zahăr

-75 g unt topit

- 300 ml smântână

-fulgi de cocos pentru decor

Preparare

Într-un vas amestecăm făina cu nuca de cocos rasă, praful de copt și bicarbonatul și lăsăm deoparte.

Folosim mixerul pentru a mixa oul cu zahărul până când se formează o cremă. Turnăm untul topit (dar nu cald) și smântâna și mai mixăm circa 5 minute. Oprim mixerul și ne folosim de o lingură pentru a integra compoziția de ingrediente uscate (făina, nuca de cocos, praful de copt și bicarbonatul) și omogenizăm compoziția.

Turnăm circa 2 linguri de compoziție în fiecare formă de brioșă (eu le folosesc pe cele de silicon). Vor ieși circa 10-12 brioșe în funcție de dimensiunea formelor. Presărăm fulgii de cocos deasupra și introducem la cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 35-40 minute (va dați seama după culoare și eventual faceți și testul cu scobitoarea).

Poftă bună!

 

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: