Gazpacho
Ați auzit până acum de gazpacho? Gazpacho este la bază de origine spaniolă, iar primele rețete de gazpacho (supa-salata) datează din perioada Evului Mediu, cu mult înainte ca roșiile să fie cunoscute în Lumea Veche. Gazpacho e o supă de legume spaniolă a cărei caracteristică-cheie este aceea că se serveste rece, eventual cu gheață. Principalele ingrediente sunt roșile, ardeii grași, ceapa, castraveți, uleiul de masline. Cu toate acestea, gazpacho poate fi servit si fierbinte, iarna.
O rețetă Dukan 100% pe care vă invit să o testați cu încredere! Simțiți-vă liber să experimentați gusturi și mâncăruri noi!
Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții – 2
Ingrediente:
-1 ceapa
- 2 căței de usturoi
- 5 roșii
- 1 castravete mic
- 1 ardei gras
- 1 ardei mic iute
- ½ lgt de oțet sau suc de lămâie
-100 ml apă
- sare
Se curăță castravetele, ceapa și usturoiul, se spală roșiile, ardeii se curăță de sâmburi și se pun toate în blender împreună cu celelalte ingrediente. Opțional puteți adăugă și o linguriță de ulei de măsline. Se mixează totul în blender până se transformă într-o pastă omogenă și se păstrează la rece. Se consumă rece, chiar cu un cub de gheață.
Pofta bună!
Foarte iute! a fost imposibil de mancat si nici macar nu am pus ardei iute … poate altii care tolereaza mancarea picanta il apreciaza, eu una l-am facut pentru prima si ultima oara
Pai de la ce a fost iute daca nu ai pus ardei iute? ca nu inteleg!
Am pus mai multe rosii (7 buc) decat in reteta, deoarece am vrut sa il impart cu sotzul meu (nici el nu a putut sa manance mai mult de 2 linguri), prin urmare am pus 3 catei de usturoi, in loc de 2. cred ca diferenta nu e asa mare. probabil usturoiul, ceapa si un varf de piper sunt raspunsul
O fi fost ceapa iute! Nu stiu ce sa zic!