DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Briose cu banane

Mi-am propus ca din când în când să postez pe site și unele dintre rețetele pe care le pregătesc băiețelului meu sau pentru întreaga familie, asta deoarece unii dintre dumneavoastră m-au întrebat de astfel de rețete. În dieta dukan unele dintre acestea se suprapun fazei de consolidare sau stabilizării definitive.

Este și cazul rețetei de azi. Presupun că fiecare dintre dumneavoastră aveți acasă soți, copii, părinți sau frați pentru care mai gătiți și mâncăruri care nu se potrivesc dietei. În unele cazuri rețetele sunt aceleași și atunci ne este mai ușor (tocmai de aici vine avantajul dietei de față), dar în alte situații, cum ar fi atunci când avem copii, trebuie să le mai facem și separat (mai ales dulciurile).

Așa că încep cu una dintre rețetele preferate ale băiețelului meu cea de brioșe cu banane la care am folosit făină integrală.

Faza Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-260 g făină integrală

-130 g zahăr brun

- 2 ouă

- 60 ml ulei

- 80 ml lapte

- 3 banane făcute piure

- 1 ½ lgt praf de copt

- ¼ lgt bicarbonat

- ¼ lgt sare

- ½ lgt scortișoară (sau vanilie)

Preparare

Într-un vas punem ingredientele uscate (făina, zahărul, praf de copt, bicarbonat, sare, scorțișoară). În alt vas batem ouăle cu laptele și piureul de banane, iar la final adăugăm uleiul. Luăm cu lingura din ingredientele uscate și le integrăm în compoziția de ouă. În final o să rezulte o compoziție cu o consistență mai solidă.

Punem cu lingura compoziția în formele de silicon pentru brioșe (cam trei sferturi în fiecare formă). Ies circa 10 brioșe, în funcție de dimensiunea formelor folosite. Introducem în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade și coacem circa 20-25 minute (facem și testul cu scobitoarea).

Le lăsăm 5 minute la răcit și apoi le scoatem din forme. Un deliciu care sigur o să fie pe gustul copiilor voștri.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: