DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Red velvet cu capsuni

Am revenit cu o rețetă de desert și chiar dacă la prima vedere pare a fi o rețetă pentru consolidare, dacă scoatem fructele din compoziție ne rămâne o prăjitură care poate fi consumată încă din atac deoarece nu conține tolerate. Așa că nu vă mirați dacă rețeta o să apară la toate fazele.

Pentru rețetă am profitat de puținele căpșuni care se mai găsesc prin piață, dar dacă sunteți în consolidare puteți să le înlocuiți cu zmeură, afine sau orice alte fructe din cele permise.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente blat:

-4 ouă

-4 lg tărâțe de ovăz măcinate fin

-6 lg lapte praf degresat

-1 lg iaurt grecesc

- 4-5 linguri îndulcitor pudră (2-3 lichid)

- 1 fiolă esență vanilie

- 1 lgt praf de copt

-colorant alimentar roșu (există și versiunea naturală)

Ingrediente crema de brânză:

-500 g quark

-250 g brânză degresată fină

-50 ml lapte degresat

- îndulcitor după gust

-6-7 foi gelatină

- 1 bol de căpșuni tăiate bucăți (doar pentru consolidare sunt fructele) SAU esență de orice fel

Preparare blat:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile cu puțină sare. Dar să fie spuma fermă. Lăsăm deoparte.

Într-un alt vas amestecăm gălbenușurile și iaurtul și apoi cu restul ingredientelor (tărâțele, laptele parf, îndulcitorul, esența de vanilie și praful de copt. Adăugăm colorantul alimentar (eu am folosit prima dată și nu m-am orientat bine la nuanță, puteam să îl fac mai închis).

Cu o lingură luăm din spuma de albușuri și le integrăm în compoziția de iaurt și gălbenușuri. Faceți mișcări ușoare de sus în jos pentru ca această compoziție să rămână aerată (se vede în poză).  O turnăm în tava de silicon (eu am folosit una rotundă cu diametrul de maxim 24 cm).

Introduceți în cuptorul încins la 180 de grade și coaceți circa 25-30  minute. Lăsați blatul la răcit. Rețineți că scopul nu e neapărat să fie blatul gros, aici contând mai ales umplutura.

Preparare crema de brânză:

Punem foile de gelatină la hidratat în apă pentru 5 minute (aveți aici filmul care vă arată cum folosiți foile). Încălzim laptele (nu îl fierbem) și dizolvăm în el gelatina scursă de apă. Turnăm peste quark și brânză , adăugăm îndulcitorul și omogenizăm compoziția. O lăsăm deoparte circa 10 minute apoi adăugăm căpșunile.

Asamblare:

Tăiem blatul în două. Punem prima bucată în tava în care am copt blatul, apoi turnăm peste crema de brânză, nivelăm și punem a doua foaie.

Dacă vreți puteți păstra din cremă și decora, adăugând și feliuțe de căpșuni.

Dați la rece pentru circa 2 oră și apoi puteți să îl consumați.

Delicios. Mă credeți?
Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: