DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui cu ciuperci in sos alb

O rețetă simplă pentru o masă de seara sau un prânz gustos. Se prepară repede și nici nu necesită foarte multe ingredient. Soțului meu îi plac ciupercile și încerc să variez rețetele după cum ați observat deja.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 piept de pui de mărime medie

-400 g ciuperci champignon proaspete

- 1 ceapă

- 2 căței de usturoi

- 1 lgt ulei de măsline

- 250 ml lapte degresat

-1 lg amidon (sau făină dacă nu sunteți la dietă)

- 3 lg quark

- sare, piper

Preparare:

Se taie pieptul de pui fâșii de circa 1 cm grosime și se gătesc în tigaia încinsă până se albesc la culoare. Se scoate puiul din tigaie și să lasă deoparte.

Punem uleiul de măsline în tigaia încinsă și adăugăm ceapa tocată. ”Călim” ceapa circa 2 minute, adăugăm usturoiul tăiat și mai lăsăm 2 minute amestecând în tigaie să nu se ardă.

Ciupercile se spală și se curăță, apoi se taie felii și se adaugă peste ceapă în tigaie. Lăsăm la foc mediu încă 8-10 minute până se înmoaie ciupercile și începe să se evapore din apa lăsată de acestea. E momentul să punem înapoi în tigaie puiul preparat anterior.

Laptele degresat îl amestecăm cu amidonul (câte puțin să nu facă cocoloașe) și îl turnăm în tigaie peste ciuperci. Focul să fie mediu spre mic. Lăsăm circa 10-12 minute la fiert și amestecăm în tigaie în timpul asta până se îngroașă sosul. După ce dă în clocot condimentăm cu sare și piper, adăugăm qurakul, omogenizăm și mai lăsăm pe foc până dă în clocot de câteva ori. Daca nu sunteti la dieta profitati si puneti langa o mamaliga!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: