DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Shirataki Carbonara

E vremea pastelor, a pastelor de tip shirataki Konjac. Așa cum le spune numele acestea sunt făcute din Konjac. Utilizat de japonezi încă din cele mai vechi timpuri, Konjac-ul reprezintă o rădăcină foarte bogată fibre de tip Glucomannan. Acesta contribuie la blocarea asimilării grăsimilor, normalizarea zahărului în sange, reducerea stresului asupra pancreasului si descurajarea anormalitatilor care conduc la  cresterea nivelului zaharului in sange (hiperglicemia). Glucomannan conduce de asemenea la  reducerea colesterolului si ajuta la regularizarea scaunului si detoxificarea colonului. Glucomannan-ul este o fibră solubilă cu putere absorbantă mare atunci când este ingerată, cauzând senzația de sațietate. Glucomannan contribuie la procesul de slăbire! Shirataki Konjac pot fi consumate încă din faza de Atac! RETINETI! Doar pastele shirataki Konjac sunt permise in dieta Dukan!

Nu vă așteptați ca aceste paste să fie ca originalul, dar vă promit că nici nu vă veți da seama foarte mult că sunt diferite (i-am dat soțului să guste și nu s-a prins decât după ce i-am spus eu că nu sunt paste ”normale”).

Faza Atac, Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 1

Ingrediente:

-1 pachet shirataki Konjac

- 2-3 felii mari de jambon slab de curcan

- 1 cutie de branză (Ehrmann am folosit eu la rețeta asta)

- 2-3 lg quark

-1 gălbenuș de ou

-sare și piper

Mai întai scoteți pastele din cutie (ele sunt déjà în apă) și le spălați în 2-3 ape (acestea erau si înodate, prin urmare le-am deznodat). Apoi puneți apă la fiert și când fierbe le puneți și pe ele și le dați în clocot 5 minute.

Între timp ”prăjiți” jambonul de curcan tăiat mărunt într-o tigaie antiaderentă. Dacă sunteți la croazieră sau o altă fază mai avansată puteți folosi puțin ulei de măsline (în limita 1 lingurițe permise). Într-un bol separat amestecați gălbenușul de ou cu 2-3 linguri de brânză până se omogenizează si adaugati si quarkul. Peste aceasta puneți pastele imediat după ce au fiert (așa fierbinți cum sunt) și amestecați bine de tot.

În final adăugați și jambonul de curcan și continuați să amestecați. Condimentați cu sare și piper și le mâncați ca atare calde.

Poftă bună!

p.s. eu am luat shirataki de aici!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: