DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui cu iaurt si rozmarin

Rețeta de azi este una care se potrivește unei zile de proteine în dieta dukan. Vreau însă să menționez că rețetele de pe acest site nu sunt dedicate doar celor care urmează această dietă, ci sunt pentru toți aceia care își doresc să mănânce gustos și sănătos. Cred că deja v-am convins de acest lucru până acum și știu că sunt multe persoane care nu urmează dieta menționată, dar care urmăresc site-ul și prepara rețetele mele. Și pentru asta vă mulțumesc tuturor dragele/dragii mei.

Dar să ne întoarcem la rețeta noastră. Iese un pui ușor aromat și fraged de tot.

Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente

-6 ciocănele de pui

- 150 g iaurt grecesc degresat

- 1-2 fire de ceapă verde

- 3-4 crenguțe de rozmarin

-2 felii de lămâie

- sare, piper

Preparare

Se spală ciocănelele de pui și se așează într-o pungă cu ”fermoar”. Se adaugă peste pui iaurtul degresat și celelalte ingrediente. Se închide punga și se amestecă bine pentru ca ingredientele să se combine. Se pune punga în frigider și se lasă la rece pentru circa 6-7 ore. Dacă nu aveți atâta timp la dispoziție nu e mare problemă, dar măcăr 3 ore să stea la rece.

Se scot ciocănelele (cu iaurt pe ele) și se așează într-un vas rezistent la temperaturi mari. Dacă vreți puteți turna și restul de iaurt din pungă peste, dar nu e obligatoriu.

Se introduce vasul neacoperit în cuptorul încins la 180 grade și se lasă circa 45 minute. Se consumă ca atare sau cu o garnitură de legume.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: