DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Sportul – element esential in succesul dietei Dukan

top-understanding-aerobic-exercise

Una dintre cele 3 reguli de bază ale dr. Dukan pentru reușita dietei o constituie sportul. Cel puțin 20-30 minute de mișcare pe zi, fie chiar și simplul mers pe jos. Dacă în primele două faze ale dietei (atac și croazieră) mișcarea se rezumă la activități fizice ușoare, începând cu faza de consolidare și stabilizare definitivă este nevoie de o intensificare a efortului fizic pentru a întări musculature și a întinde excesul de piele.

Dacă nu aveți timp de mers la sală de fitness sau la aerobic puteți apela la câteva trucuri.

Urcați scările pe jos. Cu cât stați mai sus cu atât mai bine. Evitați folosirea liftului și coborâți sau urcați scările de acasă sau de la birou pe jos. Acestă activitate solicit contracția celor mai mari mușchi ai organismului și consumă într-un timp scurt un număr mare de calorii.

În picioare cât de des posibil. Dr. Dukan ne recomandă să stăm în picioare atunci când poziția așezată sau întinsă nu este absolute necesară. A sta în picioare (bine fixat pe cele două picioare, cu bazinul în poziție orizontală) este o activitate care dacă devine obișnuință consumă suficientă energie pentru a nu fi neglijată.

Plimbați-vă cu copiii/nepoții în parc. Mai ales atunci când este vreme bună ieșiți cu copiii sau nepoții în parc, faceți cât de multe ture ale parcului, dacă aveți curajul urcati-vă pe bicicletă sau pe role. E un mod foarte plăcut de a face mișcare.

Mergeți ultimele stații catre service sau către casă pe jos. Dacă nu aveți altă posibilitate de a practica mișcarea atunci aveți grijă ca ultimele 3-4 stații de pe traseul dvs. pe care în mod normal le parcurgeți cu autobuzul, să le faceți pe jos, de preferabil într-un ritm susținut.

 Dansați. Acasă când pregătiți masa în bucătărie sau ștergeți praful, dați muzica mai tare și dansați. Cum și în ce fel vă privește, dar dansul poate reprezenta o formă foarte bună de mișcare. În plus ne aduce și foarte multă bună dispoziție. Dacă aveți ocazia, mergeți la o sală de dans și urmați câteva cursuri.

 Și nu uitați:

MENS SANA IN CORPORE SANO

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: