DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Kebab de vita

O rețetă care se poate adapta și pentru zilele de PP dacă scoateți legumele. Bine nu o sa mai fie ca originalul, dar tot gustos o să fie. Apropo, știați că originile kebabul se regăsesc în perioada antichității? Interesant, nu? În ceea ce privește modul de preparare, acesta a suferit diverse modificări în funcție de arealul geografic. Cea mai des întâlnită formă este shish kebab,  pregătit pe un băț de frigăruie.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-300 g carne de vită tăiată cubulețe (2-2,5 cm)

-3 lg sos de soia neîndulcit (dacă e îndulcit vă limitați la 1 lgt pe zi ca tolerat)

-3 lg suc de lămâie

-2 căței de usturoi pisat

- ½ lgt ghimbir

- 1 lgt îndulcitor lichid

-piper cayenne

-sare

-1 ardei gras (doar pentru PL)

-2 roșii (doar pentru PL)

- 1 ceapă (doar pentru PL)

Preparare. Preparați o marinadă din sosul de soia, sucul de lămâie, usturoiul pisat, ghimbirul, sare și piper. Eu mai nou folosesc o pungă de plastic care se sigilează și pun în ea compoziția de marinadă. Se adaugă peste marinadă bucățile de carne și se amestecă bine. Se introduce în frigider pentru circa 3 ore. Din când în când mai amestecați carnea în pungă.

Între timp pregătiți și bețele pentru friguri ținându-le circa 10 minute în apă. Legumele se taie cuburi. Așezăm în mod aleator bucățile de carne și legumele pe frigurie și apoi le așezăm pe hârtie de copt într-o tavă. Le introducem în cuptorul încins la 180 de grade și le lăsăm circa 20 minute (se poate și mai mult dacă vi se pare că nu sunt gata). După primele 10 minute le întoarceți pe cealaltă parte. Mai există și varianta de a le pregăti pe grill.

Poftă bună!

p.s. Pentru atac și PP renunțați la legume.

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: