Dulceata de goji
Initial vazusem mai demult reteta pe maboutiqueregimedukan, insa nu o incercasem pana acum. A iesit ok, si pot fi consumate intr-un alt mod aceste fructe nemaipomenite. Am scris despre proprietatile lor aici, sper ca ati citit.
Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Portie pentru cca 2-3 zile in Croaziera si 2 zile la Consolidare
Ingrediente:
- 8-10 lg de goji uscate
- 200-250 ml apa
- 2 lg suc de lamaie
- 2-4 lg indulcitor praf (dupa gust)
- 2 foi de gelatina
Se pun fructele de goji in apa la inmuita pentru 10 minute. Apoi adaugam indulcitorul si sucul de lamaie si se fierb pana se inmoaie fructele de goji (apa scade). Se pun foile de gelatina la inmuiat in apa la temperatura camerei si se lasa 10 minute. Cand s-au inmuiat se toarna peste goji, se amesteca bine si apoi se toarna intr-un borcan. Se lasa si se pastreaza in frigider. Nu depasiti portia zilnica de goji recomandata in dieta Dukan (in croaziera 1 lingura pe zi la PP si 2 lg la PL sau la consolidare 3 linguri pe zi). O puteti consuma cu clatite, paine dukan, goala etc. Spor la treaba!
din cantitatile mentionate ti-a iesit un borcan ca cel din poza?
Un borcan si inca jumatate!
se poate pastra in frigider mai mult timp dupa deschiderea borcanului? ma gandesc sa nu fac cantitate prea mare si sa se strice…
Eu am tinut-o in frigider si a fost ok. Nu are sens sa faci cantitate mai multa. Faci mai putina si mai des
am facut si eu! cu 2 linguri de indulcitor clio iese ffff dulce, goji sunt si ele dulci.
am folosit dulceata la clatite si am pus mai putin indulcitor in compozitia de clatite, ca sa balanseze
si data viitoare o sa pun un pic mai multa apa, nu prea mi-a ramas sirop.
Ma bucur ca v-a placut!
o intrebare…daca nu am foi de gelatina pot pune si la pliculet?daca da,in ce cantitate?multumesc!
Se poate! Un plic cu 6 foi de gelatina este egal cu un pliculet de gelatina praf!
Cred ca acestui desert i s-ar potrivi mai bine denumirea de “Peltea de Goji”, decat cea de dulceata … Nu ?
Cam cata apa trb sa folosim in total (la inmuiat goji si gelatina)
Eu am incercat cu 400ml
Acum o prepar
Sa vad ce iese
Nu multa, cat sa le acopere si apoi iti dai seama daca trebuie sa mai pui.
a iesit zzzuper!
am servit 1/4 din crema brulee cu 1 lingurita de dulceata; un desert pe cinste dupa o zi asa agitata
va multumesc
Sa iti fie de bine!
am facut si eu….iar la sfarsit, dupa ce a fiert am pus esenta de capsuni….a iesit delicios, cu gust si aroma de capsuni….urmeaza clatitele dukan….:P…..:D…
am goji, dar nu uscate. o să încerc, sper să fie ok.
ai idee daca ar merge si o dulceata de coji de portocale, avand in vedere ca este considerata condiment, la fel ca si coaja de lamaie?
si daca da… atunci cum crezi ca ar trebui sa fie facuta ca sa iasa ok asa dukanizata?
Ar fi prea multa coaja cred eu si nu stiu daca poate fi admisa.