DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Salata Fattoush

Aceasta este o rețetă libaneză la origine pe care am încercat ca foarte puțin efort să o adaptez pentru dieta dukan și asta pentru că este destul de ușor de adaptat. Rețineți că sunt mai multe variante în care poate fi preparată, aici fiind varianta pe care v-o propun eu ca urmare a studierii mai multor rețete.

Fattoush denumeste o salată cu pâine din zona Levantului făcută cu bucăți de ”pita” și mix de legume, în funcție de preferință. Sumacul se folosește în mod obișnuit în acestă salată pentru gustul său acrișor.

Acesta este obținut din fructele uscate și mai apoi pisate ale unei plante (Rhus Coraria) care crește în regiunea mediteraneeana și în unele zone ale Asiei Centrale. Condimentul obținut are o culoare roșu-purpuriu și un gust acrișor, fructat, care începe să “piște” ușor după ce îl ții mai mult pe limbă. Se folosește foarte des în bucătăria arabă , în Turcia, Grecia sau Liban, dar și în țări mediteraneene precum Spania si Italia (in special in Sicilia) sau India.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-frunze de salată verde

-2-3 roșii

- 2-3 castraveți verzi

- 3-4 fire ceapă verde

- ½ legătură pătrunjel verde

- 5 frunze mentă

- ridichi (opțional)

- 2 căței de usturoi

-1 turtiță dukan

Ingrediente pentru dressing:

-1 lgt sumac

- 1 lgt ulei de măsline

- 1 ½ lg suc de lămâie

- sare

Preparare:

Începem prin a spăla legumele și a le pregăti. Rupem frunzele de salată, roșiile le tăiem bucăți mai mari, la fel și castraveții (cuburi mai degrabă). Curățăm ceapa verde și o tăiem rondele, apoi o punem peste celelalte legume. Pătrunjelul și menta le tocăm mărunt și le adăugăm celorlalte într-un bol mai mare.

Între timp pregătim și dressingul. Se amestecă uleiul cu sucul de lămâie, sumacul, sare și usturoiul pisat și se toarnă peste salată.

Turtița pregătită o tăiem sau o rupem în bucăți și o punem peste salată. Se servește imediat și garantez că este delicioasă.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: