DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui cu sos curry

O rețetă potrivită pentru cei care iubesc curry-ul în mâncare. Dacă nu l-ați încercat până acum e cazul să o faceți și sunt convinsă că o să vă placă.

Cuvântul curry pare să derive din “kari” care înseamnă “sos” în limba tamilă. Cu toate astea, cuvântul este foarte puțin utilizat în India, unde se preferă denumiri locale, dintre care cea mai cunoscută este “massala” care înseamnă “amestec”. O altă ipoteză este aceea că acest cuvânt este de fapt derivat din engleza veche a cuvântului „pentru gătit”, Cury.

Indiferent însă de originea cuvântului, în present curry este numele generic adoptat în Occident pentru a descrie o serie de mâncăruri elaborate cu un amestec de condimente, tipic bucătăriilor asiatice. Numele a fost popularizat de către coloniștii britanici din India și era utilizat pentru a descrie o serie de mâncăruri locale cu sos.

Există mai multe variante de preparare a curry-ului , acesta conținând printre altele ghimbir, usturoi, ceapă, coriandru, cardamom, chimen, scorțișoară, curcuma (îi dă culoarea galben stralucitor), ardei iute, fenicul, cuișoare, sare, semințe de muștar etc.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente

-1 piept de pui

- 2 lg muștar fără zahăr

-2 lg brânză degrestaă

- 1 lg iaurt grecesc degresat

- 2 lgt curry

- 1 lg suc de lămâie

-sare, iarburi aromate

Preparare

Se taie pieptul de pui bucăți și se așează într-un vas termorezistent. Se condimentează cu sare și ierburi aromate. Într-un vas separat amestecăm brânza cu iaurtul degresat, mustarul, sucul de lămâie și curry. Omogenizăm compoziția bine de tot și o turnăm peste pui în vas. Introducem vasul în cuptorul încins la 180 grade pentru circa 50-60 minute.

Se consumă cald.

Poftă bună!

P.S. Cine nu este la dietă sau este în consolidare poate înlocui brânza și iaurtul cu smântână (250 -300 ml) și poate consuma puiul cu sos curry împreună cu o garnitură de orez.  

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: